LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonÅrets sommarpratarePernilla WahlgrenAllsång på Skansen

Amanda Winbergs förvandling efter Idol – här är hon idag

07 dec, 2018 
AvStina Dahlgren
Amanda Winberg idag efter idol
Amanda Winberg kom två i Idol 2015. Sedan dess har mycket hänt. Nu berättar hon om sin livsförändring.
Annons

Amanda Winberg, 22, slog igenom stort när hon tävlade i Idol 2015 och hamnade på en hedrande andraplats efter Martin Almgren som till slut knep segern. Trots hyllningar och tusentals fans försvann Amanda efter Idol och har inte synts i media mer än enstaka gånger. Hon har däremot väckt reaktioner de gånger hon gått på röda mattan, då hon ofta klär sig i utstickande plagg.

När Hänt träffar henne på Svenska hjältar-galan på Cirkus i Stockholm berättar hon vad hon har haft för sig den senaste tiden.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag har varit i studion och gjort ny musik. Sedan har jag börjat släppa ny musik under namnet AMWIN i början av året och har släppt tre singlar hittills.

Just nu vill hon bygga sin egen plattform där hon kan släppa musik i framtiden. Hon har flera låtar på gång som kommer ut i början av nästa år, men när exakt kan hon ännu inte säga.

Amandas förändring efter Idol

När hon tittar tillbaka på åren som gått kan hon se att hon har förändrats en hel del.

Annons

– Jag var 18 år när jag var med i Idol och idag är jag 22 och har flyttat hemifrån, jag bor själv, är min egen manager, jag sitter i förhandlingsrum med stora chefer och jag får vara kreativ och skriva min egen musik vilket jag aldrig hade gjort innan. Så jag har utvecklats och växt extremt mycket, säger Amanda.

Något annat som har förändrats är kärlekslivet. Tidigare har hon bara haft små flörtar och någon ungdomskärlek berättar hon. Nu dejtar hon på riktigt, vilket inte är helt lätt alla gånger.

– Jag har mina första riktigt singelår nu, men dejtingdungeln i Stockholm är inte den vackraste. Det är ett hårt dejtingklimat, säger hon.

Hon trivs dock som singel och fokuserar mer på karriären än på kärlekslivet just nu. Nästa steg är att börja spela mer live i framtiden.

– Det är på scenen jag är mitt riktiga jag, mitt bästa jag, säger Amanda Winberg.

FOTO: TT

Annons