TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna

Så lyckades TV4 värva Alexander Kronlund till Idol

29 sep, 2017 
Det nyaste förvärvet i Idol-juryn är producenten och låtskrivaren Alexander Kronlund. Men det här året är inte första året som han blivit tillfrågad att medverka i programmet. TV4 frågade honom redan 2004.
Annons

Det nyaste tillskottet i årets Idol-jury är Alexander Kronlund, 45. Han har jobbat inom musikbranschen länge, och har tidigare skrivit låtar till världsartister som Britney Spears, 35, Demi Lovato, 25, och Ariana Grande, 24, tillsammans med Max Martin, 46, och Shellback, 32. Men även om Alexander är den enda i juryn som inte suttit bakom båset innan så har TV4 försökt värva honom förut.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag har blivit tillfrågad redan från starten, 2004, och då kunde jag inte riktigt vara med. Jag hade för mycket annat för mig med låtskrivandet och musiken. Sen frågade de mig några gånger till, tills de insåg att det inte var någon idé att fråga mig länge, berättar han för Hänt.se, och fortsätter:

– Men när de såg att jag började flytta hem till Sverige igen så hörde de av sig igen.

Annons

Förutom en flytt från Los Angeles till Sverige så fanns det en annan anledning till varför han tackade ja till att medverka i Idol den här gången.

– Jag älskar han som är producent för Idol i år, så allt föll på plats. Det kändes helt 100 procent rätt att vara med nu, säger han.

I juryn sitter han tillsammans med Nikki Amini, 32, Anders Bagge, 49, och Kishti Tomita, 53, men det är inte första gången som Alexander hänger ihop med Anders Bagge.

– Jag och Anders sågs för första gången när jag var 18, 19. Vi har varit på semestrar ihop, och vi har hängt som både kollegor och kompisar en gång i tiden.

SE OCKSÅ: 

Hen vinner Idol – enligt deltagarna självBrand logo
Hen vinner Idol – enligt deltagarna själv

Foto: IBL

Annons