LÄS MER:MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo BooTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

Systerns dystra avslöjande om Céline Dions hälsa: ”Kan inte”

05 aug, 2023 
Frida Eklöf
Céline Dion
Céline Dion drabbades i vintras av stiff person syndrome, en autoimmun sjukdom som påverkar det centrala nervsystemet.
Nu berättar systern Claudette Dion om Célines hälsa.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Celine Dions stilresa genom årenBrand logo
Celine Dions stilresa genom åren

Världsstjärnan Céline Dion, 55, har haft en framgångsrik karriär och hennes musik har hörts av nästintill alla världen över.

Céline Dions smärtsamma ord om sjukdomen: ”Det har varit jobbigt”

Redan innan Céline gick ut med att hon drabbats av stiff person syndrome har stjärnan tidigare berättat om att hon har muskelryckningar.

Det var i en öppenhjärtig video på Instagram som hon berättade om den obotliga sjukdomen.

– Nyligen blev jag diagnostiserad med den väldigt ovanliga sjukdomen stiff person syndrome. Medan vi fortfarande lär oss om den här ovanliga sjukdomen så vet vi att det är den som har orsakat alla muskelryckningar jag har haft, sa hon i Instagramvideon, och fortsatte:

Annons

– Som ni vet har jag alltid varit en öppen bok. Jag var inte redo att säga något innan, men jag är redo nu. Jag har haft hälsoproblem under en lång tid och det har varit jobbigt för mig att gå igenom det här och prata om det. Men jag är redo nu.

Systern Claudette Dions dystra besked om Céline Dions hälsa

I och med att Céline drabbades av sjukdomen tvingades hon ta beslutet att ställa in hela sin kommande turné, där hon skulle spelat på Friends arena i Solna den 30 september.

Dock har Céline inte delat med sig särskilt mycket av sitt hälsotillstånd, men någon som gett en inblick i hennes kamp med hälsan är systern Claudette Dion, 74.

Tidigare har Claudette sagt att Céline varit omgiven av specialister inom sjukdomen och en nära vän till familjen har även kunnat meddela att världsstjärnan har bott nära familjen under den svåra tiden.

Annons

I en intervju med Le Journal de Montreal berättar Claudette att det är Célines syster Linda som tar hand om henne tillsammans med ett team av specialister. Men hon kommer även med ett väldigt dystert besked, nämligen att det inte finns någon medicin som fungerar på Céline.

– Vi kan inte hitta någon medicin som fungerar, men vi har fortfarande hopp, och det är viktigt, säger hon enligt Daily Mail.

– Jag tror ärligt talat att hon behöver vila mest av allt. Hon ger alltid 100 procent när hon ger en konsert, för hon försöker alltid vara bäst och i toppform, säger Claudette.

FOTO: Mehdi Taamallah/NurPhoto/Shutterstock

Annons