LÄS MER:MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo BooTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

Ozzy Osbournes dystra besked – tvingas ställa in för hälsans skull: ”Inte redo”

12 jul, 2023 
Johanna Talamo
Ozzy Osbourne
Ozzy Osbourne har de senaste åren kämpat med olika hälsoproblem och har inte uppträtt live på nästan fem år.
Nu ställer han även in sin kommande spelning på Power Trip-festivalen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Olle Jönssons hälsobesked: ”Har själv varit drabbad”Brand logo
Olle Jönssons hälsobesked: ”Har själv varit drabbad”

Ozzy Osbourne, 74 har länge tampats med olika hälsoproblem och sin kommande spelning på Power Trip-festivalen har han nu valt att ställa in.

Hårdrocksstjärnan är känd från rockbandet Black Sabbath men slog därefter även igenom som soloartist på 80-talet. Han lever tillsammans med hustrun Sharon Osbourne, 70, som han har tre barn tillsammans med, Amiee, 39, Kelly, 38, och Jack, 37. Hans ytterligare två barn, Jessica Hobbs, 56, och Louis Osbourne, 48, har han tillsammans med exfrun Thelma Osbourne, 69.

Ozzy Osbournes slitsamma livsstil och hälsoproblem

Ozzy Osbourne har vid ett flertal gånger gått ut med att han under större delen av sitt liv lidit av ett allvarligt alkohol-och drogmissbruk. I en intervju från 2021 med Variety öppnade han upp sig om kampen med missbruket.

”Jag borde ha varit död över 1000 gånger, jag trodde att jag skulle fortsätta dricka tills dagen jag dog”, sade han då.

Men efter att hustrun Sharon och sonen Jack vid ett flertal gånger uppmanat Ozzy att lägga in sig på behandlingshem insåg han att han behövde bli en bättre far. Nu har Ozzy Osbourne varit nykter i nästan nio år.

Annons

Men på senare år har Ozzy tampats med flera olika hälsoproblem, 2019 råkade han ut för en fallolycka vilket ledde till en ryggoperation. I samband med fallolyckan ska han även fått diagnosen Parkinsons vilket hustrun Sharon tidigare har tidigare berättat om till Morning America.

– Det är Parkin 2, vilket är en form av Parkinson. Det finns så många olika typer av Parkinson. Det är inte en dödsdom, men det påverkar vissa nerver i din kropp. Det är som att du har en bra dag, en bra dag och sen en riktigt dålig dag, sade hon då.

Ozzy Osbournes dystra besked

Ozzy Osbourne har till följd av hälsoproblemen ställt in ett flertal spelningar de senaste åren, däribland en turné där han även skulle gjort framträdande i Sverige 2020.

Annons

– Jag är inte döende. Jag håller på att återhämta mig. Det tar bara lite längre tid än alla trodde att det skulle göra. Jag är ruskigt uttråkad över att behöva ligga i en jävla säng hela dagarna, sade han då.

Nu har rockstjärnan gått ut med ännu ett dystert besked – han ställer in kommande spelning på Power Trip-festivalen i Kalifornien, USA. Spelningen skulle vara hans första liveframträdande på fem år men så blev det alltså inte. På sin twitter skriver han:

”Jag måste tyvärr ta det smärtsamma beslutet att ställa in min kommande spelning på Power Trip i oktober.... Tyvärr är min kropp inte redo än och jag är alldeles för stolt för att låta den första showen jag gör på nästan fem år vara halvdan”

FOTO: MIKE BLAKE/GAPZ, AGAK / BACKGRID US / TT

Annons