ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:MadonnaVictoria BeckhamBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Ozzy Osbournes besked efter parkinsondiagnosen – vill ha dödshjälp

10 nov, 2023 
Erika Svensson
Ozzy
Parkinsonsjuke Ozzy Osbourne genomgick förra året en svår nackoperation som han fortfarande lider av komplikationer från.
Frun Sharon berättar nu om deras planer på att resa till Schweiz och söka assisterad dödshjälp.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här anländer Demi Moore på röda mattanBrand logo
Här anländer Demi Moore på röda mattan

Hälsokriserna har avlöst varandra för Ozzy Osbourne, 75, de senaste åren. 2018 drabbades han av en stafylokock-infektion, 2019 lunginflammation, sedan föll han svårt i hemmet och 2020 berättade han att han drabbats av Parkinsons sjukdom.

Förra sommaren genomgick han en nackoperation som enligt hustrun Sharon Osbourne, 71, skulle ”avgöra resten av hans liv”. Komplikationer tvingade honom att ställa in sin planerade turné.

– Grejen är att mitt huvud är okej, min kreativitet är okej, min sång okej, men jag har svårt att gå över huvud taget nu. Det är så jävla tufft för, jag menar, jag vill vara ute på turné. Den här jävla operationen knäckte den här killen, sa han i våras i sitt eget radioprogram ”Ozzy’s Boneyard”.

Sharon Osbourne and Ozzy Osbourne.
Sharon Osbourne and Ozzy Osbourne.FOTO: Ryan Miller \ INVISION \ TT

Planerar att söka assisterad dödshjälp: ”Vill inte att det ska göra ont”

Nu berättar skräckrockaren att han och frun har planer på att avsluta sina liv med medicinsk hjälp om hälsokriserna skulle bli för outhärdliga.

Annons

I familjepodden The Osbournes podcast berättar Sharon att hon och Ozzy har slutit en pakt om att resa till Schweiz och ta emot assisterad dödshjälp ifall någon av dem skulle drabbas av en obotlig hjärnsjukdom, som Alzheimers.

– Jag vill inte att det ska göra ont. Psykisk smärta är jobbig nog utan den fysiska smärtan. Så om jag har ont både psykiskt och fysiskt – hejdå, säger Sharon.

När dottern Kelly, 38, frågar om föräldrarna hade resonerat annorlunda om det fanns en chans att överleva sjukdomen svarar Sharon:

– Ja, tänk om jag överlever men inte kan torka mitt eget arsle och pissar och skiter överallt och inte kan äta!

Sharon avslöjade planerna i sina memoarer redan 2007, efter att hennes egen pappa dött i Alzheimers.

– Vi har lagt upp planer på att åka till en klinik i Schweiz som bistår med assisterat självmord om någon av oss får en sjukdom som drabbar hjärnan. Om Ozzy får Alzheimers så sticker vi, skrev hon.

FOTO: STFN / TT / IMWES

Annons