LÄS MER:MadonnaVictoria BeckhamBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Ozzy Osbournes tunga besked efter diagnosen: Har bara några år kvar

26 nov, 2023 
Parkinsonsjuke Ozzy Osbourne har kämpat med sin hälsa i flera år.
Nu öppnar han upp om hur allvarliga hans hälsoproblem är och att han i bästa fall har 10 år kvar att leva.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kändistätt på premiären av Börje Salming – här minglar idrottstjärnorna och hollywoodskådisarnaBrand logo
Kändistätt på premiären av Börje Salming – här minglar idrottstjärnorna och hollywoodskådisarna

Black Sabbath-rockaren Ozzy Osbourne, 74, lider av Parkinsons sjukdom. Han har också genomgått flera ryggoperationer de senaste åren där en gick drastiskt fel.

Förra sommaren genomgick han även en nackoperation som enligt hustrun Sharon Osbourne, 71, skulle ”avgöra resten av hans liv”. Komplikationer tvingade honom att ställa in sin planerade turné.

– Grejen är att mitt huvud är okej, min kreativitet är okej, min sång okej, men jag har svårt att gå över huvud taget nu. Det är så jävla tufft för, jag menar, jag vill vara ute på turné. Den här jävla operationen knäckte den här killen, sa han i våras i sitt eget radioprogram ”Ozzy’s Boneyard”.

Ozzy Osbourne – planerna med hustrun Sharon om dödshjälp

Ozzy har tidigare berättat att han och frun Sharon Osbourne, 71, har planer på att avsluta sina liv med medicinsk hjälp om hälsokriserna skulle bli för outhärdliga.

Annons

Det är i familjepodden The Osbournes podcast som Sharon tidigare berättat att hon och Ozzy har slutit en pakt om att resa till Schweiz och ta emot assisterad dödshjälp ifall någon av dem skulle drabbas av en obotlig hjärnsjukdom, som Alzheimers.

– Jag vill inte att det ska göra ont. Psykisk smärta är jobbig nog utan den fysiska smärtan. Så om jag har ont både psykiskt och fysiskt – hejdå, säger Sharon.

Ozzy Osbourne: I bästa fall har jag 10 år kvar

Ozzy har berättat för tidningen Rolling Stones UK hur allvarliga hans hälsoproblem är och att i bästa fall har han 10 år kvar att leva.

– Den andra operationen gick drastiskt fel och gjorde mig praktiskt taget handikappad. Jag trodde att jag skulle vara igång efter den andra och tredje, men med den sista satte de en stav min ryggrad. De hittade en tumör i en av ryggkotorna, så de var tvungna att gräva ut allt det där också. Det är ganska grovt, och min balans är helt ojämn.

– I bästa fall har jag tio år kvar och när man blir äldre tar tiden fart. Jag och Sharon hade vår 41:a bröllopsdag nyligen, och det är helt otroligt för mig!

FOTO: SCLA, SANC / BACKGRID US / TT

Annons