LÄS MER:MadonnaBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Kim Kardashian tog till syrrans bröstmjölk – för att lindra sjukdomen

21 okt, 2017 
AvJoakim Almén
Kim Kardashian har kämpat mot hudsjukdomen psoriasis i mer än sju år. Nu avslöjar hon ett annorlunda tilltag – i jakten på lindrande ”medicin”.
Annons

Nyligen berättade den före detta ”Top model”-deltagaren Ellinor Bjurström, 22, öppet om sina problem med sjukdomen psoriasis på Instagram. Hudsjukdomen, som gör att huden blossar upp med röda märken som kliar, är vanligt förekommande och 250 000-300 000 svenskar lider av den kroniska sjukdomen.

En internationell celebritet som också tampas med psoriasis är Kim Kardashian, 36. Kim diagnostiserades med sjukdomen 2010 och har varit ihärdig i sina försök att bota de jobbiga, kliande, hudtutslagen – inte sällan genom mycket solande, som är en erkänd metod som lindrar utslagen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Nu berättar hon att ”jag har provat allt” verkligen betyder jag har provat allt. Det är sajten Hollywood Life som snappat upp en ”fråga/svar”-konversation som Kim haft med sina fans i hennes egen app.

Efter att ha haft psoriasis i över sju år, känner jag att jag har accepterat det, men det är fortfarande tillfällen jag känner mig osäker på det”, skriver hon och berättar att det är hennes mamma, Kris Jenner, 61, som också lider av sjukdomen, som lärt henne att handskas med det.

Annons

Jag har provat vanliga behandlingsmetoder, men jag är alltid för öppen för nya saker”, skriver hon.

Nya saker var det, ja.

En gång provade jag till och med bröstmjölk, lol!”, skriver hon och syftar på syrran Kourtney Kardashians, 38, bröstmjölk.

Huruvida syrrans bröstmjölk som alternativ medicin hjälpte mot sjukdomen – eller inte – förtäljer inte historien. Kim fortsätter med att lista grejer som faktiskt har hjälpt mot hudsjukdomen.

Saker som jag provat och har hjälpt är ”low-acid diet”, kortisonshots och kortisonkrämer”.

Se också: Babyboom för Kardashians – vilka är egentligen gravida?

Annons