Artikeln innehåller reklamlänkar

Kim Kardashian om kroppsförvandlingen – efter hårda kritiken

De fantasifulla kreationerna på årets Met-gala i New York har som vanligt väckt stor uppståndelse. Många reagerade starkt över Kim Kardashians trådsmala midja i klänningen av Thierry Mugler. Nu avslöjar Kim Kardashian hur hon fick till den smala midjan – och till vilket pris.

I helgen gick ett av kändisvärldens största event av stapeln: Met-galan i New York. Varje år anges olika teman som kan tolkas mer eller mindre fritt. Ju mer extravaganta kreationer – desto bättre.

ANNONS: Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Årets tema var Camp – Notes on fashion, ett tema som gav stort utrymme för fantasin. Många av de celebra gästerna dök upp på röda mattan iklädda vågade skapelser som ibland knappast kan kallas kläder. En av de mest uppmärksammade entréerna kom förstås från Lady Gaga som bar en enorm, rosa klänning vars lager skalades av tills endast underkläder återstod.

Realitystjärnan Kim Kardashian brukar dra ögonen till sig, men i sammanhanget var hon närmast blygsamt klädd. I en klänning designad av Thierry Mugler ville Kim ge illusionen av någon som precis klivit upp ur havet. Inspirationen kommer från Sophia Loren i filmen Boy on a dolphin från 1957. 

Delar av familjen Kardashian på rosa mattan under Met-galan

Delar av familjen Kardashian på rosa mattan under Met-galan.

Den vackra klänningen har dock gett upphov till en hel del kritik – och den riktar sig specifikt mot Kim Kardashians midja. Den kurviga skönheten tycks upphäva fysikens lagar med en riktig getingmidja.

På sociala medier surrades det upprört om Kims midja som många menade gav orealistiska förväntningar på hur en kvinnokropp kan se ut.

Hur har Kim plats för sina organ med den där pyttelilla midjan“, frågar sig en person på Twitter.

Att se Kim K:s kropp skrämmer mig. Hon har proportioner som en Barbie och det verkar extremt ohälsosamt“, skriver en annan.

Kim Kardashian visar upp nya kroppen

Kim Kardashian kritiseras efter att hon dykt upp i sin kreation under galan.

Försvaras av sin personlige tränare

Nu har Kim Kardashian avslöjat hur hon fått till sin figur. I ett bakom kulisserna-klipp från Vouge visas när Kim gör sig i ordning inför Met-galan. Där tar hon på sig en specialtillverkad, hudfärgad korsett med Spanx som slutar precis ovanför knäna.

I videon riktar sig Kim Kardashian till Vouges chefredaktör, Anna Wintour.

– Okej, så Anna, om jag inte sitter ner till middagen, så vet du varför. Jag kommer att gå runt och mingla, prata, men jag kan knappt sitta. Jag kan bara, typ, halvsitta, säger Kim Kardashian.

Den obekväma outfiten utgjorde också problem för Kim att överhuvudtaget ta sig till Met-galan, då hon inte kunde sitta i en bil. Istället fick en skåpbil skaffas fram där Kim kunde stå under färden.

– Önska mig bara lycka till, säger hon till kameran.

Efter den massiva kritiken som riktats mot Kim Kardashian har hennes personliga tränare trätt fram på Instagram och försvarat henne.

För att klargöra några saker. 1. Klänningen har en korsett MEN 2. Kim tränar hårt 6 dagar i veckan, hon vaknar tidigt och är hängiven. 3. Jag krattade vägen åt henne, men HON gjorde jobbet! Jag älskar komplimanger i vilket fall som helst. Jag skiter i era åsikter om hennes kropp och om ni tror att den är fejk eller inte! Jag ser henne varje morgon, jag ser henne träna och jag ser henne svettas och jag ser allt arbete hon gör utanför gymet och DET är beundransvärt“, skriver personliga tränaren Melissa Alcantara.

LÄS MER: Så mycket tjänar Kim Kardashian på ett Instagraminlägg

LÄS MER: Kim Kardashian om nya krisen med Kanye – makarna nära uppbrott

FOTO: TT

SENASTE NYTT!