Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo Boo

Så mycket tjänar Kim Kardashian på ett Instagraminlägg

06 maj, 2019 
AvOla Brising
Kim Kardashian om Instagram
Med sina 137 miljoner följare har Kim Kardashian ett av världens största Instagramkonton. Därför tar hon också mycket betalt för att publicera ett sponsrat inlägg. Nu avslöjas det exakt hur mycket pengar det rör sig om.
Annons

Att Kim Kardashian, 38, är den rikaste av alla realityprofiler i Kardashian-klanen är ingen hemlighet. Redan för 2017 omsatte hon cirka 1,5 miljarder kronor årligen.

Förutom att Kim Kardashian med sina systrar producerar den egna realityshowen så har hon bland annat sitt eget sminkmärke, sina egna egna emojis, ett mobilspel samt en klädlinje för barn tillsammans med maken Kanye West, 41.

Dessutom har Kim ett av kontona på Instagram med flest följare, närmare bestämt 137 miljoner. Något som gör att hon kan tjäna enorma summor pengar på sponsrade inlägg och reklam.

Då det i somras kom fram vad Kim Kardashian och Kanye Wests team med barnflickor tjänar var det många som höjde ögonbrynen. Varje barnflicka har nämligen enligt Radar Online en lön på cirka 960 000 kronor om året. Att Kim använder en Hermés-väska, värd cirka 500 000 kronor, att lägga barnens blöjor i är en annan uppgift som har fått fansen att häpna.

Annons

Så mycket får Kim Kardashian får ett sponsrat Instagraminlägg

Men nu blir det än tydligare för allmänheten att det inte är något större problem för Kim att betala sina barnflickor deras löner. Amerikanska sajten TMZ avslöjar hur mycket Kim Kardashian tjänar på att lägga ut ett enda sponsrat inlägg på Instagram.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Bakgrunden till avslöjandet ligger i en rättstvist. Kim har nämligen anklagat ett klädmärke för att olovligen ha använt hennes bilder i reklamsyften. Hon har nyligen stämt dem på 46 miljoner kronor. För att understryka hur dyrt hennes ansikte är gick hon i tvisten in på vad hon tar för ett vanligt reklaminlägg på sin Instagram.

I dokumenten till rättegången går det att läsa att summan för ett enda inlägg normalt sett ligger på mellan 2,8 och 4,8 miljoner kronor. Det finns dock de som menar att detta ändå är i underkant. En källa TMZ har varit i kontakt med menar att det kan röra sig om summor uppemot 10 miljoner kronor för ett sponsrat inlägg.

FOTO: Aurore Marechal, Instagram

Annons