Jessica Simpson har slutat med alkohol och droger – berättar om beslutet

Jessica Simpson

2017 bestämde sig Jessica Simpson för att sluta med alkohol och droger.
Nu berättar superstjärnan om sin stora milstolpe.
Jag är fri", skriver hon i ett inlägg på Instagram.


Superkändisarna som har blivit kär i en svensk
Slå på ljud

Jessica Simpson, 41, är en amerikansk popsångerska och skådespelerska. Hon slog igenom runtom i världen i slutet av 90-talet och början av 00-talet med sin musik samt sin medverkan i dokusåpan Newlyweds.

2002 gifte Jessica sig med sångaren och dåvarande pojkvännen Nick Lachey. Äktenskapet höll i ett par år innan de tillslut gick skilda vägar 2006.

Jessica gick sedan vidare och blev tillsammans med Eric Johnson, som hon senare gifte sig med efter att de varit förlovade i nästan fyra år. Tillsammans har paret tre barn.

Jessica berättar öppet om de övergrepp hon varit med om i sina memoarer

Idag är Jessica Simpson 41 år. I sin egna bok Open book från 2020 berättar superstjärnan öppet om bland annat sexuella övergrepp, ätstörningar samt beroende av alkohol och droger.

Men 2017 tog Jessica Simpson ett aktivt val om att sluta dricka alkohol helt och hållet.

Nu, fyra år senare, publicerar Jessica en bild inför sina 5,6 miljoner följare på Instagram, för att markera att hon nått milstolpen fyra år som nykter.

Den här personen tidigt en morgon den 1 november 2017 är en oigenkännlig version av mig själv. Jag hade så mycket självmedvetenhet att låsa upp och utforska. Jag visste att i just detta ögonblick skulle jag tillåta mig själv att ta tillbaka mitt ljus, visa seger över min interna kamp för självrespekt och trotsa den här världen med genomträngande klarhet. Personligen behövde jag sluta dricka alkohol för att göra detta eftersom det höll mitt sinne och hjärta att cirkulera åt samma håll och ärligt talat var jag utmattad”, skriver hon i inlägget.

Jessica Simpson: ”Jag älskade inte mig själv”

Vidare i inlägget skriver Jessica Simpson att hon inte kan fatta att det redan gått fyra år, utan att det mer som två.

Det verkliga arbetet som behövdes göras i mitt liv var faktiskt att acceptera misslyckanden, smärta, trasighet och självsabotage. Drickandet var inte problemet. Jag älskade inte mig själv. Jag respekterade inte min egen makt. Idag gör jag det. Jag är vilt ärlig och bekvämt öppen. Jag är fri”, skriver hon.

LÄS OCKSÅ: Katia Mosallys ilska efter Sunnys pappa Zafer Taylors utspel i Idol

LÄS OCKSÅ: Här är alla deltagare i Grand Designs Sverige 2021 – säsong 2 på TV4

FOTO: Jessica Simpson/Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN