LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Här är alla deltagare i Grand Designs Sverige 2021 – säsong 2 på TV4

15 nov, 2021 
grand designs sverige 2021
Succéprogrammet Grand Designs Sverige är tillbaka med en säsong 2.
Premiären går av stapeln den 22 november.
Men vilka är alla deltagare?
Annons
Grand Designs Sverige – Se klippet härBrand logo
Grand Designs Sverige – Se klippet här

Grand designs Sverige är tillbaka med en säsong 2 på TV4. Premiären går av stapeln den 22 november och som tidigare är arkitekturkritikern Mark Isitt, 55, programledare för succén.

Även denna säsong kommer tittara få möjlighet att följa flera husbyggare under deras resa till deras drömhem. Det blir storslagen arkitektur, häftiga miljöer och innovativa idéer.

Vilka är alla deltagare i tv-programmet Grand designs Sverige 2021 – säsong 2

Många jublade över att Grand Designs Sverige kom tillbak med en ny säsong. Frågan är, vilka personer får tittarna följa under hösten?

Avsnitt 1 – Norra Roslagen

På en egen ö i Roslagens skärgård vill paret Jenny Samskog och Benjamin Nordin låta ett modernt och avskalat hus ta plats bland öns äldre byggnader med anor från 1800-talet. Som kronan på verket ska huset krönas med ett gigantiskt plasttak – ett vågat drag – lyckas man förena det gamla med det nya?

Annons

Avsnitt 2 – Vadstena

Kocken Roja drömmer om att bo i medelhavet for att förverkliga drömmen om att bli självförsörjande på grönsaker, men blir ihop med mekanikern Johan som avskyr värme och helst inte lämnar sin mekaniska verkstad på den blåsiga Östgötaslätten. Men de hittar en ultimat kompromiss – att bygga ett så kallat naturhus – i form av ett hus inuti ett växthus. De ska göra detta för fyra miljoner kronor, och för att klara sin budget ska de bygga så mycket som möjligt på egen hand.

Avsnitt 3 – Norra Halland

Gifta paret Anders och Theresa hade inga planer på att bygga hus. Men en sommardag blir de bada förälskade i en markplätt precis vid havet och slår till. Det blev ett minst sagt dyrt spontanköp. Här ska de nu bygga ett modernt och minimalistiskt lådhus som om speglar platsens omgivande element. Havet, himlen, graniten och skogen.

Avsnitt 4 – Åkersberga

Högt uppe på en bergsknalle planerar paret Jakob och Petra att i egen regi bygga ett lyxigt hus med vridna våningsplan av platsgjuten betong och KL-trä. Detta är inspirerat av arkitekten Richard Neutra. Ett hus som efter en del kalkylerande skulle kosta femton miljoner, så har de målet att klara det för en tredjedel.

Annons

Avsnitt 5 – Danderyd

Tech-paret Robert och Danwei vill skapa en villa som sticker ut från mängden. Ett drygt 300 kvadratmeter stort trevåningshus som ska påminna om ett modernt fort, där de geometriska formerna styrt arkitekturen och cirkeln har huvudrollen. Även på insidan sticker huset ut – paret älskar livet hemma och vill skapa en plats man inte behöver lämna i onödan. Huset ska rymma alla deras intressen.

Avsnitt 6 – Knivsta

Entreprenörerna Henry och Pari ska efter år av arbete och framgång i världens alla hörn påbörja en ny resa, tillsammans ska dom förvandla ett gammalt vattentorn från 1950-talet till bostad.

Grand designs Sverige har premiär måndagen den 22 november klockan 20.00 på TV4 och finns då även tillgängligt att streama på TV4 Play och C More.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons