Framing Britney Spears – allt om skandalhistorian

15 feb, 2021 
AvLovisa Ström
Framing Britney Spears
Den uppmärksammade dokumentären Framing Britney Spears handlar om popstjärnans kamp för att få tillbaka makten över sitt liv. Här är allt som har hänt.
Annons
Minns du smeknamnen till Hollywoods hetaste ”it"-par?
Minns du smeknamnen till Hollywoods hetaste ”it"-par?

Britney Spears är en av världens största popstjärnor och slog igenom redan som 17-åring med låten Baby one more time. Sedan dess har hon varit i blåsvädret ett flertal gånger, och alla som levde under 2000-talet minns nog gången hon rakade av sig håret och jagade en papparazzi med ett paraply.

Men på senaste tiden har Britneys liv blivit allt mer uppmärksammat, och i samband med att psykisk ohälsa har kommit på tapeten är det nu flera som ser Britneys sammanbrott med helt andra ögon. Nu släpps dokumentren Framing Britney Spears där journalister gräver djupare i sångerskans liv och alla rättsliga tvister.

Britney Spears pappa Jamie Lynn Spears är hennes förmyndare

Efter en period av psykisk ohälsa blev Britney omyndigförklarad och sedan 2008 har hon levt med sin pappa Jamie Lynn Spears som förmyndare. Han har under åren haft kontroll över alla hennes tillgångar och allt som rör hennes karriär, och hon har på senaste tiden gjort allt för komma ur hans förvaltarskap.

Annons

Britney Spears ska bland annat ha uppgett att hon är rädd för sin pappa, att de inte längre pratar med varandra och att hon inte kommer att uppträda så länge han ansvarar för hennes karriär. I augusti förra året omprövades förmyndarskapet men han fick stå kvar, och än har ingenting hänt.

#FreeBritney skapas

På senare tid har hennes fans därför engagerat sig för hennes skull under hashtagen FreeBritney. De har reagerat på att hon trots sin psykiska ohälsa släpper ny musik och medverkar i olika program, och menar att hon därför också förtjänar att släppas fri från sitt förmyndarskap.

Under 2019 och 2020 började hashtagen att spridas allt mer och kryptiska videos började dyka upp på Instagram där fans spekulerade i ifall det låg hemliga budskap i klippen som stjärnan la upp på Instagram. Bland annat att hon signalerade till sina följare att hon behövde hjälp.

Justin Timberlake har bett om ursäkt

I början av 2000-talet var Britney och Cant stop the feeling-stjärnan Justin Timberlake ett av världens hetaste par, och i dokumentären får man ta del av tiden efter deras uppbrott.

Annons

Där får man bland annat höra klipp från en radiointervju där Justin avslöjar att han har haft sex med Britney trots att hon tidigare sagt att hon ville vänta tills hon var gift. Efter uppbrottet fick han det också att se ut som att Britney hade varit otrogen mot honom i musikvideon Cry Me a River, vilket ledde till att Britney rent utav mobbades världen över.

– Hon behandlades som att hon var skolans slampa och han var skolans quarterback. Han gjorde den där videon till ett vapen för att ge henne skulden att förhållandet tog slut, säger New York Times-kritikern Wesley Morris i dokumentären.

Efter detta har det riktats en hel del kritik mot Justin och han ber nu om ursäkt för hur han har behandlat kvinnor inom musikindustrin. Han ska nämligen också ha blottat ett av Janet Jacksons bröst under ett Super Bowl-uppträdande, något bara hon fick bära skulden för. Janet blev nämligen i princip svartlistad av amerikansk radio och MTV efter händelsen.

Annons

”Jag beklagar djupt de tillfällen i mitt liv då mina handlingar bidrog till problemet, när jag pratade om sånt jag inte borde, eller inte stod upp för vad som är rätt”, skriver han på Instagram innan han fortsätter:

”Jag bryr mig om och respekterar de här kvinnorna och jag vet att jag misslyckades. Jag var ignorant och kunde inte se vad det var som hände i mitt eget liv. Men jag vill aldrig mer dra fördel av att andra personer dras ner i smutsen.”

Här kan du se Framing Britney spears i Sverige

Idag kan du se Framing Britney Spears på TV4play och Cmore.

Annons