TRENDAR JUST NU!MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo Boo

Fansens ilska mot Elton John efter sjukdomsbeskedet: "Ynkligt"

30 nov, 2018 
AvOla Brising
Elton John sjuk november 2018
Fullsatt och publiken hade väntat över 20 minuter på sin idol. Först då meddelades det att Elton John ställt in konserten i Florida.
Annons

Våren 2017 drabbades poplegendaren Elton John, 71, på väg hem från Sydamerika av en svår och livsfarlig bakterieinfektion. Han vårdades två dagar på intensivavdelning och var därefter tvungen att stanna en längre tid på sjukhuset innan han till sist kunde skrivas ut och åka hem. Detta gjorde även att Elton tvingades ställa in sex stycken konsertdatum.

I september gav sig stjärnan ut på sin allra sista turné, Farewell Yellow Brick Road Tour, en avskedsturné som ska pågå under tre år och under vilken han planerat att göra cirka 300 konserter. Bland annat är han inbokad på Scandinavium i Göteborg den 19 maj 2019. Men redan nu har Elton fått rejäla problem med genomföra den långa turnén som planerat.

I förrgår kväll, klockan 20.00 lokal tid, skulle han ha spelat i Orlando, Florida, och tusentals förhoppningsfulla fans hade tagit sig till arenan och betalat dyrt för att få möjlighet att se sin idol en sista gång. De väntade och väntade och först 20 – 25 minuter efter att konserten skulle ha börjat fick de reda på att Elton hade ställt in.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Från scenen meddelades det då att stjärnan drabbats av en öroninfektion vilket gjorde det omöjligt för honom att uppträda.

Ynkligt och respektlöst

Den betalande publiken blev så klart besviken och fansen oroade sig över artistens hälsa, men det var också väldigt många som blev fly förbannade eftersom de resonerade som så att en öroninfektion inte är något som bara plötsligt uppstår akut.

På Twitter haglade snart de argsinta kommentarerna. Framför allt tycker folk sättet på vilket konserten ställts in var under all kritik. Vissa kallade det ynkligt, andra respektlöst.

Här är ett av alla besvikna inlägg:

En annan person la ut denna hjärtskärande bild:

Många fans var också förbannade eftersom de förutom själva konsertbiljetten hade betalat dyrt för både resor till Oralando, hotell och diverse andra omkostnader:

Igår gick Elton Johns crew ut på hans egna officiella Twitterkonto och förklarade artistens sena sorti. Enligt meddelandet hade Elton hoppats kunna uppträda, men i sista stund blivit avrådd att göra det av sina läkare:

Men faktum kvarstår. Genom att inte meddela att konserten skulle ställas in tidigare så gjorde Elton John många fans i Florida riktigt besvikna även om han lovar att boka in ett nytt datum i Orlando, så även i Tampa där gårdagens konsert också ställdes in.

Foto: IBL

Annons