Artikeln innehåller reklamlänkar

Elle Fanning svimmade efter klädmissen – kritiseras av fansen

Elle Fanning

Elle Fanning bar en poderrosa klänning från Prada på Filmfestivalen i Cannes. Under middagen svimmade hon på grund av dess passform – nu kritiseras hon av fansen.
Elle Fanning svimmade efter klädmissen – kritiseras av fansen
Slå på ljud

Skådespelerskan och modellen Elle Fanning, 21, debuterade i filmen I am Sam från 2001. I denna spelade hon den yngre versionen av systern Dakota Fanning, 25. Sedan dess har Elle medverkat i flera storfilmer och är just nu aktuell med rollen som prinsessan Aurora i uppföljaren: Maleficent: Mistress of evil.

Den första trailern för Disney-filmen kom tidigare i år och många fans är taggade på att återigen få se Angelina Jolie, 43, iklä sig rollen som den onda fen i sagan om Törnrosa.

ANNONS: Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

När det kommer till privatlivet spekuleras det i att Elle Fanning är tillsammans med skådisen Max Minghella, 33, som spelar Nick Blaine i succéserien The handmaid’s tale, skriver Daily Mail.

Max Minghella och Elle Fanning träffades under inspelningen av filmen Teen spirit som hade premiär i USA i april.

Eva Longorias klädmiss under filmfestivalen

Filmfestivalen i Cannes är just nu i full gång och Maleficent-skådisen är en av alla världsstjärnor som är på plats under festligheterna.

Många kändisar som dyker upp på röda mattan i den franska staden har lagt ner mycket tid och energi på att se så bra ut som möjligt framför kamerorna.

Förra veckan rapporterades det bland annat om att Desperate housewives-skådespelerskan Eva Longoria, 44, hårdtränat i flera månader för att vara i toppform när hon anlände till filmfestivalen. Iförd en rosa långklänning med hög slits strålade hon på röda mattan, men en vindpust höll på att ställa till det rejält.

Vinden greppade nämligen tag i Eva Longorias klänning och gjorde så att hon var nära på att visa mer hud än hon tänkt sig. I sista stund lyckades hon dock fånga tygstycket och kyla sig.

Eva Longoria lyckades rädda missödet i sista sekund.

Eva Longoria lyckades rädda missödet i sista sekund.

Elle Fannings ord om händelsen i Cannes

En annan snackis från Filmfestivalen i Cannes är just Elle Fanning och hennes klädval. Hon dök upp i en puderrosa kreation från Prada som markerade midjan tydligt. Klänningen satt väldigt tajt och under middagen i måndagskväll svimmade Elle Fanning på grund plaggets passform.

Instagram har Elle skrivit om incidenten:

 ”Oops, jag svimmade i min 50-tals balklänning från Prada men allt är bra ändå!”

I kommentarsfältet hyllas hon av flera personer och kallas bland annat för ”ikonisk”, samt utses till ”bäst klädda personen” på filmfestivalen.

Elle Fanning i Cannes

Elle Fannings Prada-klänning satt tajt om midjan.

Men det finns även de följare som inte är lika imponerade av händelsen.

”Ännu ett bevis på det kroppsförtryck som unga kvinnor tvingas utstå. Att tänka på det här får mitt hjärta att värka. Jag hoppas att kvinnor om 20, 30 eller 50 år inte kommer känna sig tvingade till att ha en ”liten midja” eller ”för tajt klänning” för att visa hur feminin man är”, skriver en person.

”Det är sjukt att människor normaliserar att en skådespelerska faktiskt svimmar på grund av sitt fysiska tillstånd och supertajt klänning och att folk kommenterat att ”du bar i alla fall den finaste klänningen”, vilket gör mig ledsen för kvinnors status”, skriver en annan.

FOTO: Matt Baron/REX

FRÅN FÖRSTASIDAN