Artikeln innehåller reklamlänkar

Ozzy Osbourne ställer in efterlängtade Sverige-spelningen

Ozzy Osbourne ställer in konserten i Sverige.

Ozzy Osbourne skulle ha spelat på Friends Arena i Stockholm i början av nästa år.
Men nu tvingas världsstjärnan flytta fram konserten – på grund av en allvarlig skada.

Ed Sheerans förvandling på nya bilderna
Slå på ljud

I april i år meddelade rockstjärnan Ozzy Osbourne, 70, att han blev tvungen att skjuta upp sin No more tours 2 till 2020 efter att ha opererats för en skada. Detta bara månader efter att han tvingats ställa in sin Europaturné, och en planerade Sverige-spelning, då han drabbats av en kraftig influensa.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg! (länk till Aller media shop)

När Sverige-spelningen ställdes in blev det nya konsertdatumet den 22 februari – och konserten skulle arrangeras på Friends Arena i Stockholm tillsammans med heavy metal-bandet Judas Priest som gäst.

Men nu meddelar konsertarrangören Live Nation att det hela flyttas fram ytterligare en gång då artisten fortfarande inte är återställd från sin nackskada, som han lidit av under en längre tid. I pressmeddelandet hälsar artisten till alla biljettköpare:

– Tack för ert tålamod och er lojalitet – jag älskar er, hälsar Ozzy Osbourne i pressmeddelandet.

Nya datumet inte fastställt

I pressmeddelandet beklagar sig konsertarrangören över det inträffade.

”Konserten med Ozzy Osbourne (+ Judas Priest) på Friends Arena 22 februari (och övriga datum på turnén) kommer tyvärr flyttas fram p.g.a. att Ozzy ännu inte är återställd från sin nackskada”, skriver Live Nation.

Nytt datum för konserten är inte klart, men enligt Live Nation väntas spelningen bli av någon gång under första halvan av 2021. De uppger även att Judas Priest fortfarande är aktuella för den kommande konserten trots det inträffade.

Vännernas oro över Ozzys hälsa

För bara några dagar sedan rapporterade den amerikanska sajten Radar online om att Ozzy Osbournes vänner var djupt oroade över stjärnans hälsotillstånd. Enligt uppgifter till sajten är vännerna osäkra på om han ens kommer att överleva fram tills jul.

– Han har haft en mängd hälsoproblem och det ser ut som att det ”skenande tåget” kan ha nått sin slutstation, sa en vän till Ozzy Osbourne.

Under årets gång har 70-åringen flera gånger rapporteras ha haft problem med sin hälsa. I februari fördes han akut till sjukhus efter att ha drabbats av influensa. En dryg vecka senare meddelade hans hustru Sharon Osbourne, 66, att Ozzy drabbats av komplikationer.

FOTO: TT/Kevin Nixon

FRÅN FÖRSTASIDAN