Artisten Meat Loaf är död – därför delar inte familjen med sig av dödsorsaken

Meat Loaf
Breaking

Artisten och skådespelaren Meat Loaf är död, uppger tidningen Deadline.
Grammy-vinnaren blev 74 år gammal.
Familjen meddelar nu att de inte kommer att avslöja dödsorsaken.
0:36

Efter reklamen: Artisten Meat Loaf är död

(0:36)

Rockstjärnan och skådespelaren Meat Loaf, vars riktiga namn är Michael Lee Aday, somnade in under torsdagskvällen. Han blev 74 år gammal.

Hans agent Michael Greene bekräftar dödsfallet till tidningen Deadline och berättar att hustrun Deborah fanns vid Michaels sida. Deborah och döttrarna Pearl och Amanda har delat med sig av sin sorg i ett uttalande:

– Vi vet hur mycket han har betytt för så många av er och vi uppskattar verkligen all kärlek och stöttning medan vi tar oss igenom vår sorg i att ha förlorat en så inspirerande och vacker man. Från hans hjärta till våra själar... sluta aldrig rocka, skriver de i ett uttalande.

Samtidigt meddelar familjen att de inte kommer att dela med sig av dödsorsaken, varför de väljer att hålla det hemligt är inte känt.

Meat Loafs hälsoproblem och sjukdom

Meat Loaf har de senaste åren haft stora hälsoproblem. För fem år sedan föll han ihop mitt under en konsert i Kanada, tiden före kollapsen hade han tvingats ställa in flera konserter med hänvisning till hälsoproblem.

Orsakerna till kollapsen och problemen är en följd av att han i början av 2000-talet fick diagnosen parkinsons. Då föll Meat Loaf ihop på scenen i London.

– Jag trodde jag fick en hjärtattack på scenen, sa han efter den händelsen.

Gunde Svan avslöjar – därför pressade han frun till tårar i tv

Därför har Meat Loaf det artistnamnet

Michael Lee Aday började med musiken redan i slutet av 60-talet och spelade i flera olika konstellationer. Han debuterade även som skådespelare när han spelade rollen Ulysses S. Grant i musikalen Hair när den sattes upp i Los Angeles, 1969. Han har även haft roller i musikaler som Rainbow och The Rocky Horror show.

Musiken är dock förmodligen den karriär han är allra mest känd som. Under 80-talet fick han sitt stora genombrott, bland annat med hiten Dead ringer for love som är en duett med Cher. Men den allra mest kända singeln han någonsin släppt är balladen I'd do anything for love (but I won't do that). Det var även med den han vann en hedersvärd grammy i kategorin "Best rock vocal".

Frågan många fans över hela världen ställt sig är varför Michael valde artistnamnet Meat Loaf, som på svenska betyder "köttfärslimpa". Det hela ska handla om att hans pappa kallade honom för det under hans uppväxt.

LÄS OCKSÅ: Julia Bergmans bakslag med Milan – läkarnas oväntade upptäckt

LÄS OCKSÅ: Anders Bagges hjärtskärande ord efter beskedet: “Sorgen är obeskrivlig”

FOTO: TT

SENASTE NYTT!