Felix Sandmans hjärtessorg – ”Låg på golvet och grät”

Felix Sandmans hjärtessorg –
Felix Sandman tävlar i Melodifestivalen 2018 med en låt som handlar om brusten kärlek och uppbrottet med hans ex – som också deltar i tävlingen.
Annons

Förra året tog han sig till finalen i Melodifestivalen med gruppen The Fo&o och i år står han på egna ben. Felix Sandman, 19, debuterar som soloartist i Melodifestivalen 2018 fjärde och sista deltävling med låten ”Every single day”. Låten har stor betydelse för Felix, dels för att det är hans första egna singel men också för att han sjunger om sina egna känslor.

Annons

– Det är en symbol för saker som jag varit med om den sista tiden. Så träffade jag fyra låtskrivare som kan relatera till exakt samma sak. För mig handlar den om brusten kärlek, då tar jag ju såklart mitt fall och vad mitt förhållande som tog slut betyder för mig, berättar Felix Hänt.

Förra året tog det slut mellan Felix och ex-flickvännen, något som var otroligt tufft för artisten.

– Det har varit det jobbigaste som någonsin har hänt mig. Men hjärtesorg ska man inte underskatta, för mig har hon betytt allt, man ger ju verkligen sig själv till någon annan, säger han.

Uppbrottet tog hårt på Felix och han är inte rädd för att prata om känslorna som kom med sorgen.

– Det var ingenting i mig. Jag ville inte gå ut, jag ville inte göra någonting. Jag låg på golvet och grät, min mamma fick dra upp mig och ja, jag vet inte vad man ska jämföra det med för sorg, berättar han och fortsätter:

– Jag har varit långt nere där jag aldrig varit förut och där jag aldrig trodde att jag skulle kunna vara eftersom jag är väldigt lätt och mår oftast bra, det har varit deprimerande.

Annons

Det var drygt ett halvår sedan paret gick skilda vägar och musiken har varit en del av Felix bearbetning. Att få framföra låten i Melodifestivalen nu är en viktig del av processen att gå vidare. De har ingen otalt med varandra och har inte så mycket kontakt eftersom att det är jobbigt för dem båda. Men hon har redan hört låten.

– Hon har hört låten en gång lite snabbt, i väldigt tidigt stadie spelade jag upp den. Så hon har ju hört den, berättar han.

SE OCKSÅ: Felix Sandman om kärlekskrachen: ”Låg på golvet och grät”

Se bilder ur Felix Sandmans karriär och liv:

Låten blir därför ingen bomb som utlöses för henne i lördagens direktsändning. Dock kommer det vara ett känslosamt ögonblick då hon också deltar i Melodifestivalen som en av dansarna bakom debutanten Elias Abbas, 16.

– Jag tänkte ju att hon skulle sitta hemma och kolla på den på tv, men nu är hon här och ska dansa, jag vet inte hur reaktionen kommer bli. Men jag gör det ju för mig själv och jag vet att hon tycker att den är riktigt bra, säger Felix.

Men trots att det är svårt med tanke på hans pressade schema och förkylningen som spökar försöker att inte låta känslorna ta över helt. Trots att det brast på fredagens repetitioner har han en taktik för hur han ska hålla känslorna i schack under lördagen.

–Den här förkylningen och att hon är här har tagit extra fokus Det är svårt, men jag vill släppa in känslor, jag vill inte hindra mig från att känna. Men när man har saker att framföra så måste man hitta ett sätt. 50% känslor så jag menar det jag sjunger och 50 % fokus på det jag gör så man inte försvinner i det.

Foto: IBL, Stella pictures

Dela på:
Annons
Laddar