Efter SVT:s hårda krav – Samir och Viktors tvingas ändra numret

Efter SVT:s hårda krav – Samir och Viktors tvingas ändra numret
Efter regelbrotten tvingar SVT nu Samir Badran och Viktor Frisk att ändra sitt nummer i sista sekund.
Annons

Ikväll är det final i Melodifestivalen 2018 och kvar är det 12 artister som slåss om att få representera Sverige i Eurovision Song Contest som hålls i Portugal i maj. Några som är med i finalen för tredje gången är superduon Samir Badran, 27, och Viktor Frisk, 23, de tävlar med låten ”Shuffla”.

Eftersom att duon sjunger om dansstilen shuffla har de plockat in 12-åriga Instagram-profilen Theodor ”Theoz” Haraldsson som är med och dansar i bakgrunden av numret.

Annons

– Jag känner båda privat och de vet att jag kan shuffla och att jag gör det jämt typ. De hjälper mig jättemycket med olika saker så när de frågade om jag ville vara med och dansa på skärmen blev jag superglad, berättar Theo för Hänt.

När duon tävlade i den andra deltävlingen som hölls i Göteborg så syntes Theoz egna logga på hans kläder i videosekvenser. Eftersom att inga varumärken får synas i SVT har kanalen valt att ändra i Samir och Viktors nummer inför finalen.

– När det gäller deltävlingen är vår bedömning att den korta sekund som loggan exponerades i bakgrunden inte var tillräckligt lång för en åtgärd, men för säkerhets skull kommer vi att blurra den, säger Anette Helenius, SVT:s projektledare till Expressen. 

Annons

Men det är inte den enda ändringen som kommer göras i numret. Efter diskussioner med Samir och Viktors skivbolag Warner beslutade kanalen sig för att göra ännu en ändring.

– Vi tar även bort Theoz namn i stora bokstäver över alla skärmar bara för att vara på den säkra sidan im det inte är en logga, säger Anette.

Samir själv har dock ingenting emot ändringen i numret.

– Det passa mer med ”Shuffla” än ”Theoz” så jag tycker det känns fett bra, säger han till tidningen.

Samir avslöjar: Då skaffar jag och Sigrid barn

Galna outfits i Melodifestivalen genom åren

Foto: IBL

Dela på:
Annons
Laddar