Deltagarens attack mot ”Biggest loser” – efter upptäckten: ”Har gått så långt…”

Deltagarens attack mot
Han fann sin stora kärlek genom realitysåpan och fick tvillingar. Men nu går Pontus Björlund till attack mot ”Biggest loser” efter att ha gått upp 40 kilo i vikt sedan sin medverkan.
Annons

Pontus Björlund, 27, och Lisen Saldes, 23, blev ett par efter att de båda medverkat i ”Biggest loser” 2017 och i ”Malou efter tio” på TV4 berättar de om tiden efter programmet.

I slutet av december fick de tvillingar och snart planerar tv-paret att gifta sig också. Pontus berättar hur han friade till Lisen under en livestream på deras youtube-kanal, men exakt när bröllopet kommer att stå har de inte bestämt ännu.

Annons

Men vad Pontus framför allt gör hos Malou von Sivers, 65, är att kritisera ”Biggest loser”. Han har nämligen gått upp enormt mycket i vikt igen efter att inspelningarna var klara. En dag ställde han sig på vågen och möttes av ett felmeddelande. Han hade gått upp minst hälften av de 51 kilo han gick ned under sin medverkan i programmet och paniken kom.

– Folk kunde skriva privatmeddelanden om att de stått bakom mig i kön på Willys eller Ica och skrev ”ge inte upp nu när du kommit så långt”. Då insåg jag att folk tittar på mig när jag handlar när jag är på Ica. Folk ser att jag blivit fet igen, säger han.

Pontus har nu gått upp 40 kilo. Han beskriver maten som en drog och att det är svårt att hålla sig till regler om hur man ska äta och träna efter så kort tid i ”Biggest loser”.

– Jag var där i sju veckor för att få bort ett beteende och ett beroende. Jag anser jag att sju veckor inte är så lång tid, säger han.

Annons

Den tidigare ”Biggest loser”-deltagaren fortsätter:

– Det låter ju enkelt: ät rätt, träna. Men för mig har det gått så långt att jag kan ligga på kvällen när jag ska sova… vissa tänker på ekonomin, men jag tänker på vad för gott jag ska äta i morgon. Jag kan ligga jättemätt och tänka ”imorgon när jag vaknar är jag tom i magen och kan äta massa skit”.

Han ifrågasätter också information han fick under ”Biggest loser” och tror att en mer individanpassad plan hade hjälpt bättre:

– Vi fick ett häfte när vi kom där det stod allting du kan få reda på via internet, vad allting innehåller i kalorier. Sedan var det enligt mig kort och gott ”Ät 1600 kalorier, varken mer mindre, varsågoda kör.” Men jag har kanske inte samma problem som hon har, säger Pontus Björklund och pekar på Lisen.

Foto: TV4

 

 

Dela på:
Annons
Laddar