ANNONSSAMARBETE MED PRENUMERERA.SE
TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna

Tobias Wixtröm, chefredaktör på Hänt: ”Jag skulle bjuda in familjen Wahlgren”

09 feb, 2024 
Säg hej till Hänts chefredaktör och ansvariga utgivare Tobias Wixtröm, och lär känna honom bättre i denna exklusiva intervju!

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Från sina dagar på Aftonbladet till att leda Hänt-gruppen, har Tobias Wixtröm stått i spetsen och format det svenska nöjeslandskapet. I denna exklusiva intervju delar han bland annat med sig av sina erfarenheter, visioner för Hänts framtid – och vilken svensk kändis som får hans hjärta att klappa lite extra.

Kan du berätta lite om hur du blev chefredaktör för Hänt?

– Jag jobbade tidigare på Aftonbladet under många år, men fick sedan en förfrågan från Aller och dåvarande VD:n Bodil Ericsson Torp om jag var intresserad av den vakanta rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare för hela Hänt-gruppen. Efter flera intervjuer och långa samtal med Aller tackade jag ja till rollen i början av år 2016. Något jag är mycket glad för idag, åtta år senare.

Vad är det bästa med att vara chefredaktör på Hänt?

– Oj, det finns hur mycket som helst som är det bästa med att vara chefredaktör på Hänt. Det är ett otroligt varierat jobb där man jobbar både med print och den digitala verksamheten. Det är full fart från morgon till kväll eftersom vi är en nyhetsbaserad redaktion, vilket passar mig bra. Det är en spännande värld att jobba inom med alla de svenska och utländska kändisar vi skriver om, och det är som grädden på moset en fantastisk grupp journalister jag har äran att leda.

Tobias Wixtröm och delar av Hänt-redaktionen när de vann "Årets digitala tidskrift" på Tidskriftgalan 2020.

Hänt är ju med på många festliga tillställningar. Har du ett favoritminne från någon fest eller event som du alltid ler åt när du tittar tillbaka?

– Jag är faktiskt själv sällan ute i vimlet numera, det sköter våra reportrar med den äran. Men jag har många goda minnen från åren när Spy Bar hade sin storhetstid. Minns vid ett tillfälle speciellt när jag kom in i deras VIP-rum och där satt Mick Jagger och Backstreet Boys tillsammans med bland annat E-Type och flera andra svenska artister. Det var en näst intill surrealistisk syn.

När är senaste gången du blev starstruck och vilken kändis var det som fick ditt hjärta att slå extra fort?

– Oj, det var en svår fråga. Men jag har ju en bakgrund själv som hockeyspelare, så när jag fick möjligheten att hänga lite med Foppa i samband med ett jippo på globen – då var det svårt att inte bli star struck.

Om du fick bjuda in tre kändisar till en middag, vilka skulle du bjuda och varför?

– Då bjuder jag in hela familjen Wahlgren även om det blir 15 personer i stället för tre. Inte en tråkig stund med den fantastiskt härliga familjen.

Tobias skulle gärna bjuda hela familjen Wahlgren på middag!

Vem är Sveriges härligaste kändis, enligt dig?

– Bianca Ingrosso. Hon är alltid trevlig och bjussig och trots att hon är Sveriges mest påpassade stjärna och alla rycker i henne så tycker jag hon balanserar det otroligt bra, samtidigt som hon också precis som alla andra kämpar med sina egna problem. Skillnaden är bara att hon gör det inför hela Sverige. Det kräver mod. Hon förtjänar verkligen all framgång tycker jag.

Bianca Ingrosso är Sveriges härligaste kändis, enligt Tobias Wixtröm.

Vilka kändisar verkar vara mest populära bland svenska läsare just nu?

– Just nu är det stort intresse och mycket snack runt Love is blind Sverige och de deltagarna i serien på Netflix. Utöver det också en hel del runt Mello-artisterna givet att vi är mitt i den perioden just nu. Från första deltävlingen var det dock inte de tävlande de snackades mest om utan A-Teens comeback efter 25 år. Dhani, Sara, Marie och Amit har varit stora samtalsämnet tillsammans med Carina Berg och Björn Gustafsson som återförenades efter den omtalade kärlekshyllningen för många år sedan.

Vad är det som gör Hänt unikt bland underhållningsmedierna?

– Hänt har en unik tonalitet och touch i sin bevakning som ingen annan aktör inom nöjesbranschen har. Vi möter kändisarna i större utsträckning än någon annan och tar nischen på ett större allvar än någon annan. Ingen nyhet är för stor eller för liten för att djupdyka i. Sveriges mesta underhållande kanaler är Hänts målsättning att lösa åt publiken.

Att rapportera om kändisar och deras liv kan vara en känslig punkt. Hur arbetar Hänt för att upprätthålla integriteten samtidigt som ni tillhandahåller underhållande innehåll?

– Vi hyser den största respekt för de vi personer vi skriver om, och vi är alltid noga med att säkerställa att det vi skriver har en grund att stå på. Vi söker alltid de personer vi skriver om och vi undviker att skriva om känsliga frågor i det fall personerna inte vill att vi ska skriva om det. De senaste åren har vi slipat vår journalistik oerhört mycket och vi är idag en aktör på marknaden där respekten är ömsesidig med de vi bevakar i mycket stor utsträckning.

Tobias Wixtröm, Denise Lopez och Emilia "Big big world" Rydberg, sommaren 2023.

Vad är dina och Hänts mål och visioner för framtiden?

– Våra vision är att fortsätta bygga Sveriges mest underhållande nöjesuniversum och att fortsätta växa digitialt samtidigt som vi förvaltar våra fantastiska print-titlar i många år till.

Vad kan jag som läsare förvänta mig läsa på Hänt i 2024?

Förväntansbilden bör vara att du kan se fram emot Sveriges bästa, snabbaste och vassaste nöjesjournalistisk, såväl digitalt som i print. Du kan se fram emot att sjunka in i en spännande och underhållande värld där man kan glömma allt annat för en stund och fascineras av alla intressanta kändisar.