Annonssamarbete med MinKreditkoll
LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna
Festis marknadsföring banner

Så låg ränta kan du få – gratis test

13 sep, 2023 
AvHänt Redaktionen
min kreditkoll funkar
MinKreditkoll hjälper dig att få koll på ditt kreditbetyg.
Genom att ha koll på ditt kreditbetyg skaffar du bättre argument mot banken när du ska förhandla om räntan på dina lån.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

I tider som dessa är det få som har undgått att bli drabbade av stigande räntor och högre utgifter. Därför är det extra viktigt att med jämna mellanrum förhandla med banken för att minimera onödiga kostnader. Lyckligtvis finns det många aktörer som hjälper dig med argument mot långivare och som ger dig bättre koll på din privatekonomi, till exempel MinKreditkoll.se.

MinKreditkoll är en tjänst med över 500 000 medlemmar och hjälper privatpersoner att få bättre koll på sin ekonomi genom att se över sin egen kreditdata. Det är helt gratis att bli medlem i MinKreditkoll och som medlem får man veta sitt kreditscore och hur kreditvärdig bankerna tycker att man är. MinKreditkoll hämtar data från världens mest använda kreditvärderingsbolag Creditsafe och är helt säkert. Dessutom tas ingen kreditupplysning på dig som det gör när du går till banken, utan det är bara du själv som får bättre insyn.

Så vet du om du har dålig ränta hos banken

Alla banker och låneinstitut utvärderar kundens kreditvärdighet och genomför en kreditupplysning. Det värde du får, din så kallade score, är helt avgörande för din privatekonomi. Inte bara avgör den om du får lån, utan även vilka villkor du får – till exempel ränta.

Därför är din kreditscore viktig att ha koll på

Hos MinKreditkoll får du inte bara full insyn i vad banken vet om dig – du får också förslag på vilken ränta du borde få för dina olika typer av lån. MinKreditkoll samlar in information från räntemarknaden och matchar den mot din egen kreditscore – helt gratis och utan dolda avgifter. När du vet ditt kreditscore är det lättare att förhandla med banken om dina befintliga lån, eller flytta lånet till en annan bank som har bättre ränta.

Så säger kunderna om MinKreditkoll

Flera av MinKreditkolls kunder kan bekräfta att det har hjälpt att helt gratis ta reda på sin kreditscore inför ett bankmöte.

”I förhandlingar med min bank hänvisade jag till min uppskattade räntenivå på MinKreditkoll.se. Då sänkte banken min ränta utan några fler förhandlingar”, har användaren Håvard lämnat som omdöme om tjänsten.

minkreditkoll recension
Hos MinKreditkoll kan du enkelt se din kreditkoll helt gratis.

Kan hjälpa med översikt på många lån

Om du har många lån, till exempel förbrukningslån och kreditkort, och svårt att få en översikt på dem kan MinKreditkoll hjälpa till. Inte bara ger dig total insyn i de lån du har, de kan även hjälpa till med en privatbudget som ger dig bättre koll på din ekonomi samt stötta in med en analys av din privatekonomi för att ge dig tips om hur mycket du kan spara på lån och utgifter.

”Jag hamnade i ekonomiska bekymmer för några år sedan men har nu ordnat upp allt. Tack vare MinKreditkoll.se fick jag veta att min betalningsanmärkning försvinner i april nästa år. Då har jag äntligen bra ekonomi igen och kan köpa en bostad till mig och min familj”, Kristian.

Genom att vara gratismedlem hos MinKreditkoll.se får du:

  1. Kreditkoll på sig själv där du får se ditt personliga kreditscore och eventuella betalningsanmärkningar

  2. Förklaring till vad ditt kreditscore baseras på och hur attraktiv lånekund banken anser att du är

  3. Se de lägsta räntorna du kan få på alla typer av lån, baserat på din kreditkoll

  4. Privatbudget som kan ge dig bättre koll på din ekonomi

  5. Analys av din privatekonomi – se hur mycket du kan spara på dina lån och utgifter

  6. Jämför din egen data med andra – se hur du ligger till med exempelvis kreditscore och lön