Camilla Läckbergs nya avklädda karriär: ”Ska tävla i bikini fitness”

Camilla Läckbergs nya avklädda karriär:
Deckarförfattarens nya livsmål är att komma i så bra form att hon kan tävla i ”bikini fitness”.
Annons

Det är på Instagram som Camilla Läckberg, 43, berättar att hennes nya livsmål är att komma i så bra form att hon kan tävla i ”bikini fitness” i augusti 2019, då hon fyller 45 år. Hon jämför beslutet med hennes målsättning efter att hon medverkade i tv-programmet ”Let’s dance”:

Annons

Då bestämde jag mig för målet att tävla Pro/Am i latin. Och resultatet blev ett silver i New York och ett guld i Boston. Nu vill jag kicka upp min vardagsträning en nivå

Hon skriver även att hon har stöd från pojkvännen Simon Sköld, 30, som är MMA-proffs med bra koll på träning och kost.

Har hållit mig flytande tack vare Simons input o hjälp men jag har ingen självklarhet i rutinen och jag är all over the place med både kost och motion. Just nu har jag t ex tappat det helt över jul och har ätit mig ur alla kläder jag har och min kropp består av 80% socker. Inget bra

Ok detta känns läskigt. Men att jag gör er medvetna om min senast FULLKOMLIGT tokiga idé gör att jag ökar risken att lyckas med den. Jag HATAR nämligen att misslyckas med mål jag sätter upp och jag vill INTE behöva skämmas inför er så here it goes: Så här är det – jag har svårt att bara göra något utan ett specifikt mål. Som t ex när jag ville fortsätta dansa efter Let’s Dance. Då bestämde jag mig för målet att tävla Pro/Am i latin. Och resultatet blev ett silver i New York och ett guld i Boston. Nu vill jag kicka upp min vardagsträning en nivå. Har hållit mig flytande tack vare Simons input o hjälp men jag har ingen självklarhet i rutinen och jag är all over the place med både kost och motion. Just nu har jag t ex tappat det helt över jul och har ätit mig ur alla kläder jag har och min kropp består av 80% socker. Inget bra…. Jag vill vara stark och leva länge för mina barn. Så nu har jag satt upp ett GALET mål. Om 1.5 år fyller jag 45. Då ska jag tävla i någon form av bikini fitness (finns egna kategorier för 40 plus.) Formen på bilden nådde jag 2015 med två månaders fokus. Har lite fluffigare utgångsläge nu o jag kommer inte kunna klara komma igång förrän tidigast efter flytten. Men sen har jag från feb 2018 till aug 2019. Jag kommer behöva mycket pepp o stöd. O jag är skiträdd att misslyckas. Men hänger ni med mig på den resan? ?? (Helt ok att skratta nu… berättade det nyss för @moabraun och hon skrattade så hon knappt fick luft….. ????)

A post shared by Camilla Läckberg (@lackberg) on

Något Camilla dock inte nämner i den långa texten är däremot hur mycket hon egentligen avskyr att träna. Något hon tidigare berättat öppet om i sin blogg.

I ett inlägg från 2016 berättar Camilla hur hon kämpat med sin vikt sedan tonåren och testat varenda bantningskur och diet som finns, men att hon slutligen funnit någon sorts balans genom LCHF-kost, och erkänner i samma veva att hon inte är ett fan av träning:

Dessutom har jag aldrig haft någon böjelse åt att träna… Alltid hatat att träna, hett och innerligt och undvikit dylik aktivitet i möjligaste mån jag kunnat. Vilket ju naturligtvis inte gjorde det lättare att hålla vikten.

Men nu ska hon alltså utmana sig själv till max och testa något helt nytt. I inlägget på instagram skriver hon att bilden är tagen 2015, då hon la ner två månaders fokus på träningen, men nu är hon rädd att hon har lite ”fluffigare utgångsläge”.

Camilla avslutar det nya inlägget med att skriva:

Jag kommer behöva mycket pepp o stöd. O jag är skiträdd att misslyckas. Men hänger ni med mig på den resan?”

I kommentarsfältet hyllas hon av kända och icke kända följare.

”Heja dig!!”, skriver flera instagramanvändare.

Carolina Gynning, 39, passade på att skoja med sin vän:

– Jaha förlåt trodde de deffade och åt typ inget… drack salt och stod och hoppade hopprep i bastun ? men det kanske e lite mer prinsess fitness!

Något som fick Viktor Frisk, 22, att instämma:

– Hhahahah! ??? För mycket fritid nu? 😉 Mycket roliga tankar ifrån dig ? Diagnos? @lackberg

Strax efter uppdaterade Läckberg ännu en bild om hennes nya mål.

Wow vilket enormt stöd!!!! Jag är helt tagen av er reaktion, hade ställt in mig på att bli både utskrattad och skälld på. För visst finns det frågor i detta som bör adresseras. Jag har själv gått och tänkt på detta projekt i 3-4 månader, googlat, läst på, tagit reda på så mkt jag bara kan för att själv reda ut var jag står om en sport som handlar om att forma sin kropp. Och det jag landat i är att det inte handlar om smalhets, eller att göra detta för att se ”bra” ut – för vad är ”bra”? Jag har varit alla storlekar och jag trivs inte med de yttre ändarna jag varit av den skalan – jag trivs bäst i mitten. Jag har t ex inte en kropp som passar för att vara väldigt smal. När jag gjorde LD rasade jag ner till 54 kg av all träning och jag såg inte klok ut ett tag där. Som en lollipop. Stort huvud på en liten pinne. Jag bör helt enkelt väga mer. Så det jag gillar med det här är att målet inte är smal. Målet är stark! Och jag skulle aldrig palla att inte få äta ordentligt och det är snarare mer kontraproduktivt här att få i sig för lite mat. Och mitt mål med satsningen är att äntligen hitta en stabil rutin i att träna. Att jag valde just detta är pga ett par faktorer som talar för mig – jag gillar att styrketräna, jag bygger lätt muskler, jag lever med en pt, jag har ett flexibelt jobb och jag gillar nyttig mat. Skulle t ex kunnat satsa på maraton som mål, men hatar att springa. Eller bestiga Mount Everest. Men hatar att frysa, rädd för höjder och vill helst bajsa på toalett. Så det går oxå bort. Jag har oxå en stor inspiration i min bonussysterdotter @ifbbpro.zoeclaireyaworsky som är en av australiens bästa bodybuilders (swipa till bild två) men så bulkig kommer jag inte vara i min kategori, där det är mer som på sista bilden. (Hon är en amerikanska, över 40 o trebarnsmorsa). Så funderat noga och ni kommer få följa med på vägen och kan själv bilda er en uppfattning. TACK för ni är så underbara! ? (Bilderna på mig i träningskläder är från @topphalsamagazine )

A post shared by Camilla Läckberg (@lackberg) on

Foto: Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…