Annons
Annons

Därför tvingas Victoria och Daniel att byta Estelles förskola


Därför tvingas Victoria och Daniel att byta Estelles förskola

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel valde 2014 att sätta sin dotter Estelle i en ”ur och skur"-förskola i Djursholm. Nu har mamma och pappa tagit henne därifrån och prinsessan går numera på Montessoriförskolan Lilla Kvickjokk på Djurgården.

Det var stort ståhej och pressuppbåd när kronprinsessan Victorias, 39, och prins Daniels, 43, dotter, prinsessan Estelle, 4, skulle göra sin första dag på Äventyret i Djursholm den 24 augusti 2014. Det var Hovet själva som gick ut med nyheten att Estelle skulle gå just här och anordnade till och med ett fototillfälle för pressen. Förskolan är en ”ur och skur”-förskola, vilket innebär att barnen ska vistas ute oftare och bygger på ett koncept som är framtaget av Friluftsfrämjandet. På samma förskola går flera av Victorias och prinsessan Madeleines, 34, vänners barn och även Charlotte Perrellis, 41, son Adrian, 3.

Annons

– Vi har blivit rekommenderade den här förskolan av vänner och Estelle känner redan många av barnen som går här, sa kronprinsessan då till den samlade pressen.

LÄS ÄVEN: Titta in i Estelles kungliga lekstuga

Princessan Estelle går inte längre här på Äventyret.

Princessan Estelle går inte längre här på Äventyret.

Nu kan Hänt avslöja att Estelles mamma och pappa valt att ta ur sin dotter från Äventyret med omedelbar verkan.

– Det har surrats lite när Estelle plötsligt inte längre dök upp och inga säkerhetspoliser syntes till. Vi har ju vissa teorier varför man valt att ta ur henne från Äventyret men håller det för oss själv när det handlar om barn helt enkelt, säger en person till Hänt med insyn i verksamheten.

Nu får barnen på Äventyret klara sig utan den kungliga glansen.

Nu får barnen på Äventyret klara sig utan den kungliga glansen från prinsessan Estelle.

Avståndet mellan Haga slott i Solna där familjen bor och förskolan i Danderyds kommun är cirka 10 kilometer enkel resa med bil men riktigt varför hon nu bytt, vill Hovet överhuvudtaget inte kommunicera utåt men pressavdelningen anger i alla fall att det ”förmodligen” handlar logistiska skäl.

– Det stämmer att Prinsessan Estelle har bytt förskola. Kronprinsessfamiljen var mycket nöjd med Prinsessan Estelles tidigare förskola. Förmodligen handlar bytet av förskola om logistiska skäl, säger Ulrika Näsholm, Informationssekreterare på Hovets pressavdelning till Hänt.

Lilla Kvikkjokk ligger i trivsamma och ändamålsenliga lokaler ute på Djurgården där Estelle numera går.

Lilla Kvikkjokk ligger i trivsamma och ändamålsenliga lokaler ute på Djurgården där Estelle numera går.

Estelle går nu på Montessoriförskolan Lilla Kvickjokk på Djurgården istället och är en ekonomisk förening i vilken föräldrarna är delägare och personalen ansvarar för den dagliga verksamheten och pedagogiken. Verksamheten för samtliga barn är uppdelad i fem olika enheter. Förutom det dagliga montessoriarbetet i två klassrum, där även samlingar och musik ingår, är barnen även i mindre grupper aktiva i de tre övriga enheterna:

• Köket (matlagning, dukning, bakning med mera)
• Ateljén (Konst och konsthistoria, samt pyssel och minislöjd)
• Utomhus (lek, naturspaning och utflykter)

– Vi ber media att fortsatt visa hänsyn gentemot Prinsessan Estelle och Kronprinsessparet, samt övriga barn som går på förskolan och deras familjer, säger Ulrika Näsholm vidare.

Foto: IBL

DELA
TWEETA
MAILA
Annons

Annons
AnnonsTAGGAR
4 kommentarer | Translate


Annons


Laddar