Artistens oväntade besked – klar för Victoriadagen: ”Hedrad”

Benjamin Ingrosso klar för Victoria 2019
Förra året valde Benjamin Ingrosso att dissa kronprinsessan Victorias födelsedag. I år kommer vi dock få se artisten uppträda på Sollidenscenen.
Annons

Den 14 juli är det dags för Victoriadagen. Kronprinsessan Victorias, 41, födelsedag firas årligen på Öland då det är den svenska kungafamiljens sommarresidens. Under det offentliga firandet brukar flera kända artister uppträda och det hela sänds på SVT. Förra året var det bland andra Peter Jöback, Jessica Andersson och John Lundvik som stod för musiken.

Någon som valde att tacka nej till att sjunga på Victorias födelsedag 2018 var artisten Benjamin Ingrosso, 21. Kay Wiestål, som tillsammans med sitt team arrangerar festen, bekräftade då att man skickat en förfrågan till Wahlgrens värld-profilen men att han valt att inte närvara.

Annons

Annons

– Vi skickar förfrågningar till väldigt många olika artister under planeringen av Victoriadagen. Ibland har man tur, ibland otur, sa Kay Wiestål till tidningen Svensk dam vid tillfället.

Benjamin Ingrossos vändning efter dissen

2018 vann Benjamin Ingrosso Melodifestivalen med sin låt Dance you off. När det sedan var dags för Eurovision Song Contest slutade han dock på en sjundeplats.

– Det kan vara så enkelt som att de inte tyckte om mig och låten och det kan också vara så att låten skilde sig för mycket från allt annat, sa Benjamin efteråt.

Den artist som vunnit årets Melodifestivalen brukar uppträda med sitt vinnarbidrag på Victoriadagen vilket innebär att det var oväntat av Benjamin Ingrosso att tacka nej till förfrågan. Men nu avslöjar tidningen Svensk dam att Benjamin Ingrosso kommer att uppträda på kronprinsessans födelsedag i år istället.

– Jag är så hedrad över att få komma till Öland och framföra några låtar för att fira vår kronprinsessa Victorias födelsedag den 14 juli! Det kommer bli en fantastisk kväll som jag ser fram emot så mycket, säger Benjamin Ingrosso till tidningen.

Enligt Svensk dam kommer även Kaliffa Olle Karlsson, huvudsakligen känd under sitt artistnamn Kaliffa, uppträda på Victoriadagen.

FOTO: Erik Simander/TT, Mattias Hansson/TT, Karin Törnblom/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…