Anna Anka och Gunilla Perssons hem hotas av bränderna

Svenska Hollywoodfruarna Anna Anka och Gunilla Persson drabbas av bränderna i Kalifornien 2018
Bränderna i Kalifornien hotar nu både Anna Anka och Gunilla Perssons hem. ”Jag har en katastrof-app på telefonen som meddelar om vi ligger i fara.” skriver Gunilla till Hänt.
Annons

I Kalifornien härjar en av de värsta bränderna någonsin. Hittills har 29 personer mist livet, hundratals saknas i lågorna och över 300 000 person beräknas vara på flykt från sina hem skriver Washington post. Värst drabbat är området norr om Los Angeles, och Hollywoodfrun Anna Anka, 47, och hennes pojkvän David Johansson, 27, är en av alla som nu tvingats fly från branden.

Annons

– Vi blev evakuerade av polisen klockan 4 på morgonen, det tog timmar innan vi kunde komma ut ur det brinnande områdena. Till slut körde vi genom små vägar i bergen i Malibu som nu är helt nedbränt, säger Anna Anka till Hänt. 

Hennes hus ligger bara någon kilometer från bränderna och hon hoppas nu att vindarna ska vara på deras sida. 

En annan Hollywoodfru som drabbats av katastrofen är Gunilla Persson, 59. Hennes hus ligger i Pacific Palisades, alldeles bredvid Malibu som enligt Gunilla nu är helt evakuerat. 

”Jag tittar ofta på nyheterna, kollar telefonen ständigt. Och jag har en katastrof-app på telefonen som meddelar om vi ligger i fara.” skriver hon i ett sms till Hänt.

Redan nu är luften fylld av rök och Gunilla berättar att många bär masker för att inte andas in den skadliga röken. Hon är extra orolig då hennes hus förra året förstördes i just en brand. Lyckligtvis klarade sig både hon, hennes dotter Erika Persson, 16, och hennes mamma Iris Persson, 92, undan utan större fysiska skador. Minnet av den fruktansvärda händelsen sitter dock kvar och gör sig nu påmind när ännu en brand riskerar att förstöra deras nya hem.

”Det är en obeskrivlig fasa och en fruktan som aldrig någonsin helt går bort”, skriver Gunilla. 

Trots omständigheterna är hon hoppfull och tror på att ett mirakel kan komma att ske.

”Vi ber till Gud att allt ska ordna sig till det bästa och att Jesus lägger en helande hand på alla brandoffer”, avslutar hon.

Även realitystjärnan Caitlyn Jenner, känd från tv-progammet Familjen Kardashians, har fått fly sitt hem tillsammans med sin fästmö Sophia Hutchins. Bara minuter efter att de hade lämnat huset slukades det av elden skriver Independent. Även stjärnor som Lady Gaga, Orlando Bloom och Gerard Butler har fått fly lågorna. 

FOTO: TV3

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…