Prinsessan Märtha Louises kritik mot Skavlan efter händelsen

Prinsessans kritik mot Skavlan
Förra veckan gästade norska prinsessan Märtha Louise populära talkshowen Skavlan som i Sverige visas på SVT. Men efter att programmet sänts kritiserar prinsessan inslaget och framför allt klippningen, det rapporterar Aftonbladet.
Annons

I förra veckans Skavlan på SVT gästade norska prinsessan Märtha Louise tillsammans med amerikanska schamanen Shaman Durek som hon inlett ett samarbete med.

Märtha Louise har länge varit öppen med att hon är högsensitiv och menar att hon kan prata med änglar. Det var 2007 som den norska prinsessan startade sin omskrivna ”änglaskola”, där hon höll kurser i självutveckling.

Annons

Men under hösten lades skolan ner.

Aftonbladet skriver att Märtha Louise i Skavlan pratat om hur schamaner har helat henne och om hennes nya projekt som hon gör i samarbete med Shaman Durek. De kommer att turnera ihop och prata om självförverkligande.

Turnén kommer att gå till både Norge och Danmark, men inte till Sverige. När programledare Fredrik Skavlan tar upp detta säger Shaman Durek att han älskar Sverige, men att svenskar är väldigt nyfikna människor.

– Nyfikna, som att de lägger sig i, typ ”Vad gör du?, Vad bygger du? Varför är du här?”, säger Shaman Durek i programmet. Han fortsätter bland annat att prata om att den svenska marknaden behöver detta samt om svenskar och jantelagen.

”Hur förhåller vi oss till sanningen?”

Nu ifrågasätts klippningen av programmet av den norska prinsessan. På Instagram har Märtha Louise lagt upp ett klipp filmat från någon ur publiken samt ett klipp som är från det som faktiskt sändes på tv.

”Kolla på skillnaden mellan de här två klippen. Vad som verkligen sades (första videon) och vad som sändes i tv. Är det okej att redigera ett nytt svar på en fråga, hur förhåller vi oss till sanningen? Vad är era tankar?”, skriver prinsessan till klippen.

– Det är intressant för ni turnerar i Norge och Danmark, men inte i Sverige, säger Fredrik Skavlan i båda klippen.

I det första klippet som alltså är filmat från någon ur publiken på plats, svarar alltså inte Shaman Durek att svenskar är nyfikna människor som alltid lägger sig i, utan svaret är något helt annat:

– Ja, det är nog mitt fel för jag har en bok som kommer ut i år och jag har många presstopp jag måste göra, så när vi pratade om det ville vi göra något och vi var exalterade över det så vi kom fram till att göra Sverige senare eftersom jag har mycket nu.

Försvarar kritiken

Nu försvaras klippningen av programmet. Karianne Solbrækk, som är nyhetsredaktör för TV2 där Skavlan sänds i Norge, säger att klippningen är bruklig.

– I redigeringen har vi inte ansett att det han säger om att ge ut en bok och att de senare kan komma till Sverige tillför något till programmet. Om han uppfattar att innehållet har ändrats genom att det första svaret tagits bort så var inte det vår avsikt, säger Solbrækk till VG.

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…