Prinsessan Madeleines vackra tal till Silvia på Oscarsteatern

Prinsessan Madeleines vackra tal till Silvia på Oscarsteatern
Hela kungafamiljen är samlad för att fira drottning Silvia. Prinsessan Madeleine berörda alla med sitt spontana tal – som hon avbröt för att inte börja gråta, rapporterar Svensk Dam.
Annons

Det blev en känslosam start på firandet av drottning Silvia, 74. Svensk Dam fanns på plats under födelsedagsseminariumet i Oscarsteatern i Stockholm och blev vittnen till det känslosamma spontantal som kronprinsessan Victoria, 41, prins Carl Philip, 39, och prinsessan Madeleine, 36, höll till sin mamma.

550 specialinbjudna gäster fanns på plats när seminariet för drottning Silvia startade under tidiga förmiddagen. Den snart 75-åriga drottningen strålade när hon anlände till Oscarsteatern, men så var det också första gången alla barn med respektive fanns samlade sedan i somras.

Annons

Annons

Prinsessan Madeleine har inte varit i Sverige sedan dess, så klart med anledningen att hon och maken Chris O’Neill, 44, flyttade till Florida i USA efter kungafamiljens semester på Solliden, Öland. De två landade så sent som under gårdagen tillsammans med sina barn Leonore, 4, Nicolas, 3, och Adrienne, nio månader.

När kungafamiljen anlände till Oscarsteatern fanns en liten överraskning bland dem – nämligen prinsessan Estelle, 6, som med ett stort leende höll både mamma Victoria och mormor Silvia i handen.

Drottning Silvia hyllades med tal och uppträdanden inne på teatern, men avslutningen var förmodligen något som varken hon eller gästerna någonsin glömmer. Hela kungafamiljen intog nämligen scenen och barnen höll korta och spontana tal till sin älskade mamma.

Annons

Kungabarnens tal till Silvia

Victoria var enligt Svensk Dam den av syskonskaran som tog ton först, och hon hyllade Silvia som en stor inspiration. Lillebror Carl Philip inledde även han sitt tal med ”kära mamma”, och lyfte drottningens mod.

Prinsessan Madeleine var den som avslutade barnens tal.

– Modig är du mamma, och jag minns när jag var liten och du kom hem och berättade om alla människor och alla eldsjälar som du träffade på dina resor. Och jag minns att jag kände att jag vill också hjälpa till. Nu är jag så stolt att jag får följa i dina fotspår, sa prinsessan Madeleine och fortsatte sedan känslosamt:

– Mamma, jag älskar dig! Och nu slutar för jag annars kommer jag att börja gråta!

Firandet av drottning Silvias kommande 75-årsdag kommer fortsätta de kommande dagarna och på söndag är det den stora dagen.

FOTO: TT, Ibl

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…