Zlatans stora tragedi – agenten Mino Raiola är död

ZLATAN IBRAHIMOVIC, MINO RAIOLA

Zlatans agent och, på senare tid även en av hans bästa vänner, Mino Raiola är död. Han blev 54 år gammal.
Zlatans känslosamma ord – erkänner oron efter karriären
0:43

Efter reklamen: Zlatans känslosamma ord – erkänner oron efter karriären

(0:43)

Slå på ljud

Här om dagen kom beskedet att Zlatan Ibrahimovics, 40, agent Mino Raiola låg inne på sjukhus och läget var riktigt allvarligt. Nu kommer hans familj med det otroligt sorgliga beskedet. Mino Raiola är död.

”Det är med stor sorg vi delar med oss av bortgången av den främsta fotbollsagenten någonsin”, skriver de på Twitter.

Mino blev 54 år gammal.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Så var Zlatans relation till Mino Raiola

Mino Raiola var en av världens mäktigaste personer i sitt yrke. Han har gjort affärer för miljarder och äger maffiabossen Al Capones gamla villa i Miami, men i Sverige är han mest känd för att sällskapat vår största spelare genom tiderna under nästan hela resan.

– Det första mötet är ju nedskrivet i hans bok. Jag sa till honom att han behövde göra mer mål. Han sa att om det var rådet skulle hans mamma lika gärna kunna vara hans agent. Då visste jag att jag hade rätt person som bara behövde hamna på rätt väg, sa Mino i en intervju med Expressen 2017.

Mino och Zlatan märkte med andra ord snabbt att de var helt rätt för varandra och under årens lopp har de varit mer än bara kollegor. Zlatan har berättat i sina böcker att han är väldigt privat när det kommer till familjen och vänner. Men han och Mino var verkligen bästa vänner.

– Vi är väldigt lika på många sätt men olika på andra sätt. Uppenbarligen skapade jag honom. Jag säger det nu så att han hör det i Sverige. Han säger så klart att han skapade mig. Kanske är sanningen att vi skapade varandra, har Mino sagt till Expressen.

Mino Raiola blev felaktigt dödsförklarad – Zlatan hälsade på

För tre dagar sedan kom rapporter om att Mino Raiola ska ha dött. Senare kom nya uppgifter som talade för att han inte alls är död, men läget är allvarligt.

De felaktiga uppgifterna återgavs i flera medier världen över. Mino Raiola själv tillbakavisade uppgifterna via Twitter.

”Jag är förbannad. Det är andra gången på fyra månader som de (medierna) dödar mig. Jag verkar kunna återuppstå”, skrev han då.

Enligt Gazzetta Dello Sport var Zlatan på plats på San Raffaele-sjukhuset i Milano på torsdagen för att hälsa på sin vän från 20 år tillbaka.

Det mötet blev ett av de allra sista mötena mellan Zlatan och Mino Raiola.

FOTO: Jonathan Moscrop / HOLLANDSE HOOGTE / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN