BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Utrikesminister Billström besked om Natoansökan – efter hatet: ”Gjort uppehåll …”

28 jan, 2023 
https://image.hant.se/image-7520966?imageId=7520966&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=69.31&x=0&y=9.9
Gustav Motte
Utrikesminister Tobias Billström ger besked om Natoprocessen:
– Fått processen göra ett uppehåll …, säger han till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ulf Kristersson (M): ”Det värsta sedan andra världskriget”Brand logo
Ulf Kristersson (M): ”Det värsta sedan andra världskriget”

Sveriges utrikesminister Tobias Billström (M) avslöjar att natoprocessen stannat av – och är nu temporärt pausade. Det skriver Expressen.

Anledningen ska vara den danska högerextremisten Rasmus Paludans koranbränningar som skapat enorm ilska i Turkiet. Även demonstrationerna mot Turkiet som hållits i Sverige har skapat ilska.

– De senaste veckornas händelser har temporärt fått processen att göra ett uppehåll, men självfallet gäller det fortsatt så att utan ett uppfyll memorandum så kommer vi inte ha gjort vår del utav jobbet och därför lägger regeringen nu också kraft och tid för att vi ska komma vidare i processen, säger han till tidningen.

Billström: ”Blickar mot toppmötet”

Men Tobias Billström är inte helt moloken – utan säger till Expressen att regeringen hoppas på ett fullvärdigt medlemskap till sommaren.

– Självfallet är det så att vi blickar mot toppmötet i Vilnius, svarar han på frågan när Sverige kan tänkas bli fullvärdiga medlemmar.

Foto: TT/Arkiv

Annons