Ville sätta Rubiks kub-rekord i olycksubåten

27 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Miniubåten som skulle besöka Titanic drabbades av en implosion. De fem passagerarna ombord omkom. Arkivbild.
Den 19-årige Suleman Dawood, som omkom i ubåtsolyckan vid Titanic, ville sätta världsrekord genom att lösa Rubiks kub på 3 800 meters djup, berättar hans mamma för BBC.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christine Dawood säger till BBC att hon egentligen skulle ha följt med ubåten ner till Titanic tillsammans med sin man, men att färden först ställdes in på grund av coronapandemin.

– Då avstod jag och gav möjligheten till Suleman, för han ville verkligen åka, säger hon.

Suleman Dawood hade ansökt hos Guinness om att sätta världsrekord genom att lösa Rubiks kub nere vid vraket på 3 800 meters djup. Det hela skulle dokumenteras av hans far Shahzada Dawood, som också omkom i olyckan.

Christine Dawood och hennes dotter Alina, 17 år, var ombord på följefartyget Polar Prince när beskedet kom att de förlorat kontakten med ubåten.

– Jag tror att jag förlorade hoppet när det hade gått 96 timmar, säger hon.

Enligt Christine Dawood älskade hennes son Rubiks kub så mycket att han alltid hade en kub med sig och imponerade på omgivningen genom att lösa det komplexa pusslet på tolv sekunder. Han studerade vid universitet i Glasgow i Skottland och kom från en av Pakistans rikaste familjer.

Annons

Suleman Dawoods faster Azmeh Dawood har tidigare uppgett att hennes brorson var "livrädd" inför expeditionen men att han valde att följa med för att det var fars dag den helgen.

Annons