Tvåårig flicka död i attack mot Dnipro

04 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Enligt stadens militära myndigheter avvärjdes attacken mot Kiev av det ukrainska luftvärnet. Arkivbild.Andrew Kravchenko/AP/TT
En tvåårig flicka dödades när ett bostadshus i den ukrainska staden Dnipro träffades under en robotattack under natten mot lördagen.
Även landets huvudstad Kiev utsattes för robot- och drönarattacker under natten.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ytterligare 22 personer skadades i attacken i Dnipro, meddelar regionens guvernör Serhij Lysak på meddelandetjänsten Telegram under söndagsmorgonen.

En video som delats av landets president Volodymyr Zelenskyj visar hur räddningsarbetare söker igenom det rasade tvåvåningshuset i Dnipro.

Utöver fastigheten förstördes ytterligare tio hus, en butik och en gasledning i attacken, enligt guvernören.

Flera explosioner

Även från andra platser i Ukraina rapporteras om explosioner under natten.

Den ukrainska huvudstaden Kiev utsattes tidigt på söndagsmorgonen av en intensiv våg av robot- och drönarattacker tidigt på söndagsmorgonen.

Enligt stadens militära myndigheter avvärjdes attacken av det ukrainska luftvärnet, och ingen robot nådde huvudstaden, enligt ett inlägg från Serhij Popko, militärförvaltningens ledare i Kiev på sociala medier tidigt på söndagen.

Däremot slog två robotar ned på ett flygfält nära staden Kropyvnytskyj, ett tiotal mil nordväst om Kiev, enligt Jurij Ignat, talesperson för det ukrainska flygvapnet.

Annons

"Lämna era hem"

Ryska myndigheter uppmanade på söndagen invånare i delar av Belgorod-regionen att tillfälligt lämna sina hem. Uppmaningen kommer efter att området under ett antal dagar utsatts för daglig beskjutning, som dödat flera civila och tvingat invånare att fly.

"Jag ber invånarna i byarna i distriktet runt Sjebekino att lyssna på myndigheternas uppmaning och tillfälligt lämna sina hem", skriver regionens guvernör Belgorods guvernör Vjatjeslav Gladkov på Telegram.

Annons