Megavinsten i USA har fått en vinnare

Megavinsten i USA har fått en vinnare

Vinnaren av huvudvinsten i Mega Million-lotteriet har gett sig till känna, meddelar Maine State Lottery. Arkivbild.

Gene J Puskar/AP/TT
Vinnaren som kammade hem jackpotten i Mega million-lotteriet i USA har gett sig till känna för att hämta jättesumman, men vill vara anonym. Vinsten på 1,35 miljarder dollar – runt 14 miljarder svenska kronor – är den fjärde största i USA genom tiderna.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Personen har valt att ta ut vinsten via ett aktiebolag i stället för att dela upp summan i flera kontantutbetalningar, meddelar Maine State Lottery som arrangerar lotteriet.

Det innebär att vinnaren får en engångssumma på drygt 723 miljoner dollar, motsvarande drygt 7,5 miljarder svenska kronor.

"Vinnaren överväger noggrant den bästa användningen för den livsavgörande prissumman", lyder ett uttalande från lotteriet.

Segerlotten verifierades i lotterihögkvarteret i staden Augusta i fredags. Överföringen av pengarna kommer att börja i slutet av veckan, enligt lotteriets vice vd Michael Boardman.

– Jag förstår att man vill vara anonym när det rör så här mycket pengar, säger han.

Vinstlotten såldes på en kombinerad grill och bensinstation i den lilla staden Lebanon, vid en livligt trafikerad huvudväg i New Hampshire. Ägaren säger sig inte ha någon aning om till vem.

FRÅN FÖRSTASIDAN