Krav på genomskinliga ryggsäckar i skolor

Krav på genomskinliga ryggsäckar i skolor

Det blir krav på genomskinliga ryggsäckar inom ett skoldistrikt i Indiana. Arkivbild.

John McCall/AP/TT
Amerikanska skoldistrikt vidtar åtgärder för att öka säkerheten på skolor. Ett distrikt inför krav på genomskinliga ryggsäckar – på andra håll förbjuds ryggsäckar helt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ett skoldistrikt i den amerikanska delstaten Indiana gör det obligatoriskt från nästa läsår för alla elever, oavsett årskurs, att bära genomskinliga ryggsäckar för att öka säkerheten.

"Genomskinliga ryggsäckar kommer inte att lösa alla skolors säkerhetsproblem, men det är helt klart avskräckande för skadliga och förbjudna föremål", säger Eric Crittendon, säkerhetsansvarig i distriktet, i ett uttalande.

Eleverna tillåts ha ett icke transparent fodral på 14 gånger 22 centimeter i ryggsäcken för personliga föremål, och distriktet kommer att ge varje elev en genomskinlig ryggsäck var.

Liknande åtgärder har införts på skolor på andra håll i USA de senaste åren, för att förhindra skolskjutningar och andra våldsdåd.

I Indianas granndelstat Michigan har två skoldistrikt vidtagit den drastiska åtgärden att helt förbjuda ryggsäckar på skolområden, sedan en tredjeklassare haft en laddad pistol i sin ryggsäck.

FRÅN FÖRSTASIDAN