Flera döda i brand på äldreboende i Milano

07 jul, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Sex personer har omkommit och ett 80-tal har skadats i en brand på ett äldreboende i Milano.
Sex personer har omkommit och minst 80 har skadats i en brand på ett äldreboende i Milano i norra Italien, rapporterar italienska medier.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Branden bröt ut strax efter klockan ett under natten till fredag. Många invånare i kvarteret, som ligger i sydöstra Milano, väcktes av ljudet av sirener från ambulans och brandkår. Branden, som började i ett rum på första våningen, hade på fredagsmorgonen släckts.

– Branden spreds inte, inte ens till närliggande rum, men röken är dödlig och fyra boende dog på grund av att de andades in rök, säger Milanos borgmästare Giuseppe Sala till italienska Rai.

Offren var fyra kvinnor och två män, som var mellan 69 och 87 år gamla. Två dog av eldskador och fyra på grund av rökinandning. Boendet har bostäder för 210 personer och är uppdelat på tolv avdelningar, varav två är avsedda för alzheimerpatienter. Vid tillfället bodde 167 personer på vårdhemmet.

– Nu arbetas det med att snabbt omplacera de boende, som väldigt ofta är i behov av omvårdnad, till andra vårdhem, säger borgmästare Sala.

Orsaken till branden är ännu oklar. Av de som har lagts in på sjukhus har två livshotande skador. Enligt den italienska räddningstjänsten har inga av de skadade brännskador utan vårdas efter att ha andats in rök.

Annons