BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Donald Trump åtalas – efter uppmärksammade skandalen

31 mar, 2023 
https://image.hant.se/image-9118290?imageId=9118290&width=1320&height=689
TT Nyheter
https://image.hant.se/image-8695329?imageId=8695329&width=1320&height=1320&cropw=62.5&croph=62.5&x=15.18&y=7.14
Maja Slobodnik
Donald Trump.
USA:s tidigare president Donald Trump åtalas efter Stormy Daniels-skandalen.
Trump misstänks betalat henne 130 000 dollar för att hålla tyst om deras affär och nu har en åtalsjury i New York röstat för att väcka åtal.
Det är första gången i USA:s historia som en tidigare president ställs inför rätta.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Donald Trump tänker ställa upp i presidentvaletBrand logo
Donald Trump tänker ställa upp i presidentvalet

Åklagare i New York har kontaktat 76-åriga Donald Trumps advokater för att diskutera hur man ska gå till väga då expresidenten ska inställa sig vid domstolen. Det uppger en talesperson för distriktsåklagare Alvin Bragg, som också bekräftar åtalet.

Överlämnandet förväntas att ske nästa nästa vecka, uppger en anonym källa med insyn i ärendet till AP.

Vilka åtalspunkter det rör sig om är inte känt, men utredningen handlar om att Trump inför valkampanjen 2016 olagligt misstänks ha betalat den tidigare porrskådespelaren Stephanie Clifford, även känd som Stormy Daniels, 130 000 dollar för att inte berätta att hon och Trump haft en relation.

Trump: "Häxjakt"

Trump har nekat till alla anklagelser och kallar åtalet för en "politisk förföljelse" och "valinblandning på den högsta nivån genom tiderna" i ett uttalande på sociala medier.

Annons

"Jag tror att den här häxjakten kommer att slå kraftigt tillbaka mot Joe Biden. Det amerikanska folket inser exakt vad de radikala vänsterdemokraterna gör här. Alla kan se det", skriver Trump och slår fast att hans rörelse först ska besegra åklagaren Alvin Bragg och sedan president Joe Biden.

Trump uppgav själv för två veckor sedan att han skulle gripas den nästföljande veckan, men så blev inte fallet.

Stormy Daniels.
Stormy Daniels är en känd amerikansk porrskådis. Donald Trump har flera gånger nekat till deras hemliga relation och att han ska ha betalat Daniels tystnadspengar 2016.

"Ingen står över lagen, inte ens en tidigare president"

Trumps tidigare advokat Michael Cohen har tidigare medgett att han lät betala ut pengarna till Clifford och erkände sig 2018 skyldig till kampanjfinansieringsbrott. Cohen sade då i domstol att presidenten instruerat honom att göra utbetalningen, vilket skulle göra Trump medskyldig.

Annons

Cohen skriver i ett uttalande att han står fast vid sitt vittnesmål och de bevis som han lämnat till distriktsåklagaren i New York, rapporterar CNN.

"Ingen står över lagen, inte ens en tidigare president", skriver Cohen angående åtalet mot Trump.

Protester mot Donald Trump.
På flera håll i New York har det protesterats mot Donald Trump, men även Trump-anhängare har varit ute på stan för att uttrycka sitt missnöje mot åtalet.

Stormy Daniels advokat Clark Brewster publicerade under natten till fredag en tweet med samma budskap tillsammans med hashtaggen #teamstormy. Stormy Daniels svarade på Brewsters inlägg med att skriva ”tack”.

Det är första gången i landets historia som en tidigare president ställs inför rätta.

FOTO: Evan Vucci/AP/TT/TOBIAS SCHWARZ/TT/John Lamparski/NurPhoto/Shutterstock/TT

Annons