Uppgifter: Putin gömmer älskarinnan i lyxbunker – underjordisk stad

Uppgifter: Putin gömmer älskarinnan i lyxbunker.

Foto: TT, PRIVAT
Putins lyxbunker där han gömmer sin älskarinna är avslöjad.
Men det är inte endast kärleken som får plats – utan presidentens 100 000 närmaste vänner kan få utrymme med, skriver Daily Star.
Influencerna får kritik ”Sprid kärlek inte krig”
0:32

Efter reklamen: Influencerna får kritik ”Sprid kärlek inte krig”

(0:32)

Slå på ljud

Den ryska despoten, Vladimir Putins, 69, lyxbunker har avslöjats, skriver den brittiska tabloiden Daily Star. Enligt tidningen kan den underjordiska bunkern både stå emot atomvapen – och få plats med Putins 100 000 närmsta vänner.

Avslöjandet om bunkern, eller snarare den underjordiska staden, har kommit i anslutning till Putins tal, som han höll sent i september. För Putin varnade världen att han ”inte bluffade” med sina hot om att använda kärnvapen.

En ytterdel av den hemliga bunkern, enligt Daily Star. Vad kan gömma sig under tro?

Foto: PRIVAT

Putins hot har däremot gjort att han själv har sett över sin situation. För som bekant är han inte ensam i världen med kärnvapen. Hotet har gjort att Putin har grävt ner sitt huvud i marken – och det djupt ner.

Tar med sig älskarinnan: ”Rysslands vigaste kvinna”

Tabloiden Daily Star har talat med en professor med påstådd insikt i ämnet.

Vilka gömmer sig i bunkern, kan man fråga sig? Enligt professorn Valery Solovey, 61, gömmer sig Putins påstådda älskarinna, OS-gymnasten och enligt inhemska medier ”Rysslands vigaste kvinna”, Alina Kabaeva, 39, på en ”säker plats”, som ryktas vara den underjordiska staden.

Var ligger då lyxbunkern? Professorn har ännu en gång ett svar på frågan. Enligt professorn sägs bunkern ligga mellan den rysk-mongoliska gränsen, i regionen Altajrepubliken. Staden ska ha byggts av det ryska olje- och gasbolaget Gazprom, för flera decennier sedan och vara insprängd i en bergskedja.

Ska kunna leva bekvämt

Enligt Daily Star ska bunkern ha en egen strömförsörjning, nog för en större stad. Den ligger 4 000 kilometer från Moskva. Med bil skulle det ta 54 timmar att ta sig dit från Röda Torget. Men med flyg går det betydligt fortare – på endast 6 timmar.

Sajten Marca skriver att bunkern är förberedd på att ta emot Putin – och hans närmsta (100 000) vänner. Enligt samma sajt ska de som lever nära Putin och fått en inbjudan till bunkern där de ska kunna leva väldigt bekvämt.

Foto: TT, PRIVAT

FRÅN FÖRSTASIDAN