ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Ulf Kristerssons fru Birgitta avslöjar intima detaljer – pinsamma stunden

20 okt, 2022 
https://image.hant.se/image-7520966?imageId=7520966&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=69.31&x=0&y=9.9
Gustav Motte
Ulf Kristersson fru Birgitta avslöjar intima detaljer – pinsamma stunden
Ulf Kristerssons fru Birgitta Ed berättar om intima stunderna hemma.
Själv avslöjar Ulf Kristersson om den pinsamma incidenten med svärföräldrarna.
– Glad i hågen skulle jag servera mina blivande svärisar rött vin … berättar den nya statsministern för Svensk Damtidning.
Annons
Ulf Kristersson blir vald till statsministerBrand logo
Ulf Kristersson blir vald till statsminister

Ulf Kristersson, 58, valdes i veckan till Sveriges 35:e statsminister. Under veckan presenterade han sin nya regering, sina ministrar, och hade sitt traditionsenliga möte med kung Carl XVI Gustaf.

Men Sverige har inte enbart en ny regering, utan även en ny ”första fru” – nämligen Kristerssons hustru Birgitta Ed, 54.

Träffades som väldigt unga

Paret träffades när Ulf Kristersson och Birgitta Ed båda var medlemmar i Moderata Ungdomsförbundet i Strängnäs. En pikant detalj är att Ulf Kristersson var 20 år gammal – och Birgitta endast 15 när de först träffades.

Men det var enligt historien den 15-åriga Birgitta som var den drivande att få till en dejt med dagens statsminister. Efter mycket tjat gick det vägen – och paret håller ihop än i dag. Under sin relation har Ulf och Birgitta fått en rejäl tillförökning, i form av tre döttrar:

Siri, 22, och 19-åriga tvillingarna Ellen och Signe. Alla tre adopterade från Kina.

Ulf och Brigitta med sina barn.

Birgitta Ed avslöjar relationen hemma: ”Våra roller”

Parets relation hemmavid verkar gemytlig och öppenhjärtig. För den kristna tidningen Dagen berättar Birgitta Ed hur det är att ha sin make som statsminister.

Annons

– Det är en stor dag. Han, och även vi i familjen har jobbat för det här länge. Men det kan också bli svårt, viktigt, och mycket som ligger i framtiden som kommer bli svårt att förutse, säger Birgitta Ed.

Ulf och Birgittas bröllopsfoto. Ser härligt ut!

På frågan om det blir svårt att bli Sveriges ”första fru”, så svarar Birgitta aningen reserverat.

– Jag har fötterna på jorden. Alla har vi våra roller. Men det är klart att vi påverkas. Men hur vet jag inte än, säger hon till Dagen.

Birgitta Ed ska prästvigas den 21 januari, 2023. På frågan vad statsminister-paret pratar om hemmavid visar ämnet både vara intimt och själsligt stort.

– Det är klart vi pratar religion hemmavid. Det som är stort och viktigt för mig pratar vi om. Det som är stort och viktigt för honom pratar vi om. Vi pratar jättemycket, säger Birgitta Ed.

Annons

Pinsamma incidenten med svärföräldrarna

Tur är väl det. För till Svensk Damtidning berättar Ulf Kristersson om en incident när paret träffades – som hade kunnat sluta i katastrof.

För Sveriges nya statsminister är nämligen blind på ena ögat, något Hänt har rapporterat om tidigare.

– Jag förlorade synen på höger öga och den kom aldrig tillbaka. Jag är dock tacksam för att jag ser på vänster öga och vårdar det ögat ömt, säger Ulf till damtidningen.

Den 58-åriga Ulf Kristersson förlorade synen på ena ögat precis innan han skulle avsluta sin värnplikt. I samma veva hade han precis träffat Birgitta.

– Vi fick en dramatisk start på vår relation, berättar statsministern.

– Jag minns att jag var hemma hos hennes föräldrar på middag strax efter att jag blev utskriven från sjukhuset. Glad i hågen skulle jag servera mina blivande svärisar rött vin ur en vinflaska och hällde typ tio centimeter från glaset. Jag var rätt självsäker, men då insåg jag att djupseendet nästan helt hade försvunnit.

Foto: TT, INSTAGRAM

Annons