intressant om hälsan

Tvåårig pojke svalde vanligt batteri – exploderade i magen

Dylan Alejandro, 2.

Foto: FACEBOOK
2-åringen svalde ett vanligt batteri – som sen exploderade i hans mage.
Nu kämpar han för sitt liv, skriver Daily Star.
Bryter sig in på Liverpools arena mitt i natten
0:33

Efter reklamen: Bryter sig in på Liverpools arena mitt i natten

(0:33)

Slå på ljud

Tvåårige Dylan Alejandro har lämnats att kämpa för sitt liv efter att han svalt ett batteri. Det svalda batteriet exploderade inuti barnets mage och har nu bland annat bränt igenom hans strupe.

Den fruktansvärda olyckan inträffade i pojkens hem, i Cananea i nordvästra Mexiko. Tvååringens familj såg inte när olyckan inträffade, utan upptäckte att pojken hade svårt att andas.

Svalde vanlig hushållsföremål

När familjen tog Dylan Alejandro till ett närliggande sjukhus insåg de var orsaken till tvååringens andningssvårigheter var:

Ett AA-batteri.

Eftersom Dylan Alejandro var så illa tilltygad förflyttades han till ett större sjukhus, i delstatshuvudstaden Hermosillo. Pojkens mamma, åttabarns-mamman Nayeli Guadalupe Coronado Nino berättade för lokala medier att Dylan Alejandro lidit av svåra skador.

Pojken kämpar för sitt liv

Utöver pojkens genombrända strupe, så har även hans lungor drabbats en svår infektion. Pojken togs in till sjukhus den 23 oktober. Läkarna meddelade då att pojkens blod inte längre kunde plocka upp syre.

Lokala medier meddelar att endast en operation kan rädda honom. Men familjen meddelar att pojken inte är försäkrad – och att de inte har råd. Istället har han nu lämnats för att kämpa för sitt liv.

Foto: FACEBOOK

FRÅN FÖRSTASIDAN