extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Tove-fallet: Googlade ”Mörda någon diskret” – sökte på kvinnofängelser

20 mar, 2023 
https://image.hant.se/Maja-bild-2.jpg.jpg?imageId=8695329&x=15.178571428571&y=7.1428571428571&cropw=62.5&croph=62.5&width=1318&height=1318Maja Slobodnik
Tove på övervakningsfilm och de två åtalade kvinnorna.
Det har gått fem månader sedan 21-åriga Tove försvann efter en utekväll i Vetlanda.
Åklagaren beskriver en långvarig konflikt mellan Tove och de två kvinnorna som står åtalade för mord.
Bland annat ska 20-åringen skrivit en hatlåt om Tove och googlat hur man mördar någon diskret.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

21-årige kvinnan från Vetlanda hittad död: ”Det är kluvet”
21-årige kvinnan från Vetlanda hittad död: ”Det är kluvet”

Under fredagen förra veckan släpptes förundersökningen om mordet på 21-åriga Tove i Vetlanda. Det framgår att det funnits en långvarig konflikt mellan den avlidna Tove och de två unga kvinnor som sitter åtalade för mord och gravfridsbrott.

I åtalet beskrivs hur kvinnorna, 18 och 20 år gamla, ströp Tove till döds och sedan tände eld på hennes kropp i en skogsdunge utanför Vetlanda natten den 16 oktober, skriver Aftonbladet.

Polisen redogör för att kvinnorna tidigare varit vänner med Tove, men att vänskapen tagit slut. Man har kartlagt kvinnornas relation till Tove och samlat på sig flera bevis som talar för det enorma hat som vuxit fram hos de misstänkta kvinnorna.

Det framgår också att Tove uttryckt att hon var rädd för de åtalade kvinnorna.

Annons

20-åringen skrev hatlåt till Tove

I förundersökningen framkommer att den äldre av de två åtalade skrev en hatisk låt som kan ha varit riktad mot Tove. Låten skapades redan under våren 2022 och sparades under namnet ”IQ-befriade psykopater/narcissisternas segrare”.

I låten beskrivs en person, som tros vara Tove, med gravt nedsättande ord.

”Att träffa er var som att få pesten tusen gånger om, att ni gör och säger allt utan en rimlig förklaring märkte man så småningom. Efterhängsna som få, och slampor från topp till tå”, lyder en del av låttexten.

Tove lämnar nattklubben Nöjet tillsammans med en av de åtalade kvinnorna.
En övervakningskamera filmar Tove när hon lämnar nattklubben Nöjet i Vetlanda.

20-åringen nekar till att ha skrivit låten som finns sparad.

– Som ni uttryckte det så har jag absolut inget hat. Det är ett väldigt starkt ord och det skulle definitivt inte, absolut inte säga att jag varken hade eller har. Det är väldigt, väldigt starkt, ska 20-åringen ha sagt i förhör.

Annons

– Jag är medveten om att jag och Tove inte alltid var på supergod fot, men jag skulle aldrig hata någon så. Det är jag helt säker på, säger hon enligt Aftonbladet.

Googlade: ”Bästa hämnden på en ex-vän”

Utöver den hatiska låten har polisen kunnat återfinna Google-sökningar som 20-åringen gjort på sin dator. Bland sökningarna finns bland annat suspekta sökningar som:mörda någon diskret” , ”hur mördar man någon”, ”hur gör man för att komma undan med ett mord, ”brott mot griftefriden” och ”bästa hämnden på en ex-vän”.

Kvinnan ska även ha sökt efter effektiva rengöringsmedel och ”bränna någon inne”.

Samma dag som Tove försvann googlade 20-åringen ”Missing people” och ”Tjej försvunnen Vetlanda”.

Nattklubben Nöjet under mordnatten.
Övervakningsfilm visar de två misstänkta hämta en vakt på nattklubben Nöjet i Vetlanda, där även Tove befann sig under kvällen.

18-åringen googlade ”Kvinnofängelser i Sverige”

20-åringen ska ha låtsas vara ovetande om hur Tove försvann, vilket framgår i ett sms hon skickade till Toves pojkvän på måndagen, dagen efter mordet.

Annons

”Hej! Jag pratade under några förhör, varav ett var ganska väldigt långt, och berättade ju om allt o när ja senast såg Tove, polisen har även kollat i min lägga o se om d kunnat hitta ytterligare ledtrådar. Jag hoppas och tror att Tove snart är tillbaka, men nu är det en tuff tid för anhöriga, jag vet att vi inte pratar så mkt längre men detta är en bisarr situation ingen ska behöva hamna i och finns det något jag kan göra för dig så säg till. Ja försöker vara polisen så behjälplig jag bara kan och ja skickar stöd t dig o familjen”, skriver hon följt av röda hjärtan.

20-åringen köper bensin och ett lakan.
En övervakningskamera filmar en av de misstänkta när hon handlar tre flaskor bensin, ett lakan och tre paket våtservetter i en affär i Vetlanda den16 oktober.

Även 18-åringen ska ha haft kontakt med pojkvännen över Snapchat.

”Hon gick hem”, skriver hon till pojkvännen efter att han frågat var Tove tagit vägen.

Annons

På söndagskvällen ska 18-åringen ha googlat efter ”kvinnofängelser i Sverige”.

FOTO: Polisens förundersökning/TT/Missing People/Privat

Annons