helt sjukt

Topp 10 sjukaste saker man har hittat i säkerhetskontrollen

Säkerhetskontrollen.

FOTO: GAETAN BALLY/TT
Det finns mycket som är olagligt och farligt att ta med på resan.
Ändå är det varje år många som försöker smuggla med sig dessa saker i flygplanet.
Säkerhetskontrollen har listat de sjukaste sakerna som upptäckts 2022.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Filmstjärnans känslosamma tal mot vapen
0:38

Efter reklamen: Filmstjärnans känslosamma tal mot vapen

(0:38)

Slå på ljud

Varje år försöker människor ta med sig farliga, olagliga och sjuka saker ombord på flygplan. Det kan vara medvetet eller omedvetet, men oavsett så avslöjar säkerhetskontrollen dig oavsett hur väl du gömt dina skatter.

2022 var ett år då flygplatspersonal i USA hade fullt upp med att se till att olagliga saker inte passerade gränsen. I en video som den amerikanska federala myndigheten Transportation Security Administration (TSA) laddat upp på Youtube visar de upp de topp 10 sjukaste grejerna de hittat i väskor redo för take-off. Det inkluderar narkotika i godispåsar, vapen som gömts i kött och andra galna saker, skriver New York Post.

Dold narkotika

Den 19 oktober åkte en resande fast i säkerhetskontrollen på Los Angeles International Airport. Vad hade han i väskan? Vad som såg ut som godispåsar som fyllts med narkotika.

Narkotika i godispåsar.

12 000 fentanyl-piller hade gömts i godispåsar.

FOTO: SWNS

Totalt hittade TSA 12 000 fentanyl-piller som var gömda i SweeTARTS, Skittles and Whoppers förpackningar. Efter att brottet upptäckts flydde den misstänkte, men denne kunde senare identifieras och en förundersökning har inletts.

Det bådar inte gott för den narkotika smugglande Willy Wonka.

På flygplatsen i Idaho, USA, ingrep TSA mot ännu en kreativ narkotikasmugglare. I säkerhetskontrollen upptäcktes nämligen droger som gömts i hårsnoddar, så kallade scrunchies.

Scrunchies.

Droger hade gömts i hårsnoddar, så kallade scrunchies.

FOTO: SWNS

Vapen i mat

I november gjorde man ännu en sjuk upptäckt i säkerhetskontrollen på Floridas Fort-Lauderdale-Hollywood International Airport. En person försökte smuggla en pistol inuti en hel kyckling. Personen hade lindat in vapnet i plast och stoppat in den i den råa kycklingen.

Myndigheten gjorde sig senare roliga över fyndet på twitter.

Kycklingentusiasten är dock inte ensam om att försöka smuggla olagliga saker i mat. På New Yorks flygplats JFK åkte en person fast efter att ha försökt ta med sig en burk med jordnötssmör med en extra ingrediens: en pistol.

Det var i december som personen, som är hemmahörande i Rhode Island, hade plockat isär sin .22-kaliber halvautomatiska vapen och stoppat ner delarna i två burkar med jordnötssmör.

Mannen kunde gripas efter att säkerhetskontrollens röntgenmaskin gett utslag.

Jordnötssmör.

Pistolen hade monterats isär och placerats i jordnötssmörsburkar.

FOTO: SWNS

Vapen i elektriska prylar

I december greps en person på Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport efter att man i säkerhetskontrollen upptäckt något ovanligt i personens PlayStation.

Personen hade satt in en pistol i konsolen, vilket upptäcktes när hans väska gick genom röntgenmaskinen.

– Det såg konstigt ut – som att det saknades delar eller att komponenter var borta. Det var inga kretsar som saknades och fläkten var där, men det såg ut som att en pistol hade gömts på ett konstnärligt sätt, berättar TSA:s Theodosia White.

Senare kunde man bekräfta att det var en pistol och personen kunde gripas. Han erkände till att ha försökt smuggla sin pistol tillbaka till Kalifornien.

Ett liknande brott skedde på Virginias Richmond International Airport. Där upptäckte personalen att en person planterat en kniv långt in i sin bärbara laptop. Personen greps dock inte, men kniven konfiskerades.

Kniv i dator.

En kniv hittades i passagerarens dator.

FOTO: SWNS

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Pistolen låg gömd i mitellan

På en flygplats i New York stannades en passagerare som bar en mitella efter att metalldetektorn gett utslag. TSA bad personen ta av sig sin mitella, men han förklarade då att den innehöll metall, vilket var normalt.

Personalen var dock inte övertygad och sökte igenom personen. Inuti dennes mitella hittades en pistol gömd. Den resande påstod att han glömt att det låg där.

FOTO: TT/SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN