livet med barn

Syskonens hemska liv – räddades av den okända mannen: ”Grät…”

Syskonens hemska liv – räddades av den okända mannen: ”Grät…”

Foto: FACEBOOK
Syskonen levde med sin svårt alkoholiserade mamma – tills pojkvännen räddade dem.
– Om det inte vore för honom hade jag antagligen lidit i 18 år, säger Jordan Benewiat, enligt Femina.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sarah Sjöström: ”Måste nästan ha livvakt”
0:18

Efter reklamen: Sarah Sjöström: ”Måste nästan ha livvakt”

(0:18)

Slå på ljud

De två amerikanska syskonen Jordan och hennes bror Jarred växte upp i ett tufft hem. Deras mamma var svårt alkoholiserad. Det var aldrig säkert att mat stod på bordet, ständiga vredesutbrott, och ett allmänt stökigt hem tillhörde vardagen.

Syskonens uppväxt var långt från en dans på rosor. Barnen lärde sig att anpassa sig till moderns problem. Men en dag skulle en figur komma in i deras liv – som skulle vända livet.

Syskonens liv slängdes upp- och ned

Personen? Mammans nya pojkvän Steven Benewiat. Efter att han spenderat tid med familjen insåg han hur illa ställt det var hemmavid. Han insåg att barnen behövde komma före sin flickvän.

Ett avgörande ögonblick var när Benewiat bestämde sig för att ringa socialtjänsten. Han ansåg att barnen behövde omhändertas. Men han gillade inte alls tanken att syskonen skulle hamna hos främlingar.

När myndigheterna inte heller hittade ett lämpligt hem till syskonen – så bestämde han sig. Han skulle ta hand om Jordan och Jarred.

”Jag hade ingen aning…”

På sociala medier berättar Jordan om hur det gick till:

”Jag hade ingen aning om varför han grät i rättssalen men när han förklarade det för mig så började jag gråta med. Han kramade mig tills vi behövde gå. Som av en gudabenådad händelse hade han fått akuta rättigheter som familjehem”, skriver Jordan.

Tre år efter den dagen att Steven Benewia bestämde sig för att ta hand om syskonen, så genomfördes adoptionen. Då blev de familj på riktigt.

Steven gav syskonen chansen att genomföra sina drömmar, berättar Jordan. För det skulle ta lång tid att förlåta mamman.

”Hon var en underbar människo fyll av alla regnbågens och solnedgångens färger, men hon var också den mörkaste delen av min barndom”, skriver Jordan och fortsätter och berättar om när Steven.

”Jag minns varje känsla jag kände under de sju åren vi inte kände honom. Om det inte vore för honom hade jag antagligen lidit i 18 år. Han är en av få personer på planeten som fortfarande aldrig har svikit mig”, skriver Jordan.

Foto: FACEBOOK

FRÅN FÖRSTASIDAN