cancer

Svenska Elin, 22, planerar sin egen begravning – sista önskan med pojkvännen

Elin Holmsten och pojkvännen Albin Fagrell.

FOTO: Instagram
Elin Holmsten från Lindesberg är döende i tjocktarmscancer.
Hennes sista önskan i livet är att gifta sig med sitt livs kärlek Albin och samlar de in pengar för att kunna genomföra bröllopet i december.
– Jag ska försöka använda pengarna så bra som möjligt och vara lycklig in i det sista, säger Elin.
Putins hälsa kraftigt ifrågasatt – nya bilderna väcker frågor
0:34

Efter reklamen: Putins hälsa kraftigt ifrågasatt – nya bilderna väcker frågor

(0:34)

Slå på ljud

22-åriga Elin Holmsten från Lindesberg lider av tjocktarmscancer. Hon har börjat planera för sin begravning, men förbereder även inför sitt stundande bröllop. Den 3 december ska hon gifta sig med den stora kärleken Albin Fagrell, 25. Det var hennes sista önskan.

Nu samlar hon och pojkvännen in pengar för att kunna genomföra drömbröllopet och under fredagen var hon och provade sin brudklänning.

– Alla har varit så varma och kärleksfulla och jag ska försöka använda pengarna så bra som möjligt och vara lycklig in i det sista, säger Elin till tidningen Newsner.

Det oväntade cancerbeskedet

Det var under förra året som Elin först började märka av sina symtom. Det startade som illamående, vilket 22-åringen länge viftade bort och som hon trodde var mensvärk eller stress.

Men snart började symtomen bli så pass allvarliga att Elin inte längre kunde bortse från dem.

– I maj förra året fick jag extremt ont. Jag spydde var och varannan dag och förstod att jag behövde söka vård, berättar Elin.

Hon berättar att hon skämtsamt sagt till sina vänner att hon säkert hade cancer, men det skulle visa sig vara lika sant som det var sagt. Efter ett besök på sjukhuset konstaterade läkarna att Elin hade tjocktarmscancer – ett besked som 22-åringen trodde skulle ta livet av henne där och då.

Elins ärr på magen.

Elin visar upp sitt ärr som hon fått efter en operation.

FOTO: Instagram

Elins pojkvän uppfyllde hennes dröm

Elin påbörjade en intensiv cellgiftsbehandling som tog hårt på henne. Hon vittnar om en extrem smärta, krampanfall och synbortfall. Men det såg ut som att behandlingen gav resultat. Sakta med säkert rensades Elins kropp på den elakartade cancern.

Hoppet på ett långt och friskt liv försvann dock fort när läkarna kom med nya besked: cancern hade kommit tillbaka med full kraft och denna gång var den obotlig. Cancer har spridit sig till äggstockar, lymfkörtlar och skelettet.

Elin berättar att det inte längre handlar om att bota cancer, utan om att bromsa den. När Elins pojkvän Albin nåddes av beskedet visste han vad han behövde gör för sin flickvän.

Elin har alltid velat gifta sig och drömt om ett vackert bröllop. Pojkvännen gjorde då det enda rätta och friade till henne. Och självklart svarade hon ja!

Elin och Albin pussas.

Elin och Albin gifter sig den 3 december.

FOTO: Instagram

”Maxa mitt liv in i det sista”

Nu har Elin och pojkvännen startat en insamling för att samla ihop pengar till bröllopet. Parets situation har uppmärksammats i flera stora medier och insamlingen är nu uppe i 147 000 kronor. Nästan 1 000 donationer har gjorts.

Insamlingen har Elin döpt till ”Min sista tid i livet”. I ett inlägg på sociala medier vädjar hon till nära och kära att hjälpa till.

”Min sista önskan i livet är att få gifta mig med min livs största kärlek den 3 december. Om ni vill hjälpa oss att uppfylla min sista önskan får ni gärna skänka en liten peng på länken i min bio för att vi ska kunna få ett så sagolikt bröllop som möjligt och få glömma döden en dag och bara fokusera på kärleken innan min tid är kommen att åka till Nangijala”, skriver Elin.

Den 3 december ska paret vigas och Elin ser framemot sitt drömbröllop.

– Vi vill samla alla, vänner och familj och bara glömma allt som har med döden att göra. Maxa mitt liv in i det sista, säger Elin till Newsner.

FOTO: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN