Surrogatmamman var i sjunde månaden: ”Paret ville inte ha barnen”

Cathleen MacKenzie

Cathleen MacKenzie från Kanada var surrogatmamma åt ett brittiskt par.
När de gjorde slut skickade de ett iskallt meddelande:
”Vi vill inte ha barnen”, stod det i sms:et
Slå på ljud

29-åriga Cathleen MacKenzie glömmer aldrig den där dagen 2011. Hon hade lagt sig för att vila, att gå om kring med tvillingar i magen tog på krafterna. Det plingade till i telefonen och hon öppnade sms:et. Paret hon skulle föda tvillingarna åt backade ur.

”Vi har gjort slut och vill inte ha barnen. Hoppas det löser sig”, stod det i meddelandet.

– Jag låg i sängen och höll mig om magen. Jag fick fullständig panik. När jag gick med på att vara surrogatmamma åt det här paret hade jag inte ens i mina värsta mardrömmar kunnat föreställa mig att något sådant här skulle hända”, säger hon till The Sun.

Fick kontakt med paret

Cathleen MacKenzie älskar barn. Hon blev gravid med sitt första barn när hon var 17. Två år senare var det dags igen. Då gifte sig också Cathleen med Josh, barnens far.

– Jag sa till Josh att jag ville bli surrogatmamma, men han var först väldigt tveksam. När jag förklarade hur mycket det betydde för mig ändrade han mig, säger hon till tidningen.

Vissa kanske tror att Cathleen gör det för pengarna, men så är inte fallet. Hon bor i Kanada, närmare bestämt Brunswick, utanför Toronto, och i Kanada får man inte betalt för att bära och föda någon annans barn. Den enda man får är ersättning för utlägg i samband med graviditeten

– Jag fick kontakt med Alice och James, ett engelskt par i 30-årsåldern, i maj 2010 och när vi skypade kändes det helt rätt. De flög hit och vi gjorde en insemination med James sperma. Jag hade inte fyllt 21 och då är det inte lagligt att placera in ett embryo, berättar Cathleen.

BABYBOOM 7-barnsmammans vassa svar – efter gravidkritiken

Paret backade ut efter vändningen

När Cathleen gjorde ultraljud i åttonde veckan, i januari 2011, fick hon se två små varelser på skärmen. Hon var gravid med tvillingar.

– Alice och James sade att det var fantastiskt med tvillingar, berättar hon.

Men Cathleen MacKenzie började bli orolig eftersom hon ännu inte fått några pengar från paret för de kostnader hon haft. När hon var i 20:e veckan var det som att Alice gick under radarn.

I maj 2011 hörde James av sig och sade att det var slut mellan dem men att de fortfarande ville ha tvillingarna.

– Jag blev fruktansvärt orolig och kunde knappt sova på nätterna. Mina värsta farhågor besannades och sedan i vecka 27 skickade James ett sms där han sade att det inte blev något av. De backade ur, säger Cathleen.

Men Cathleen fick snart kontakt med Sophie och Viccent, som bodde inte långt från henne, och de ville adoptera tvillingarna. Sophie var med vid förlossningen.

– James skrev under och Claire och David fick nya föräldrar. Sophie och Vincent är helt underbara, säger Cathleen.

Cathleen, som själv har barnen Alexandra, 12, Gabriel, 10, Evan, 8, och Willow, 5, lät sig dock inte nedslås av paret som backade ur. Hon har nämligen varit surrogatmamma fyra gånger till.

LÄS OCKSÅ: 12-barnsmamman berättar om skammen: ”Vi är som alla andra”

LÄS OCKSÅ: 35-åriga dog av plötsligt hjärtstopp – lämnar efter sig två söner och maken

FOTO: Youtube

SENASTE NYTT!