Landets minsta tvillingar fick minimal chans att överleva — mammans ord

21 mar, 2022 
https://image.hant.se/IMG_1496.jpeg.jpg?imageId=7520966&x=0&y=9.9009900990099&cropw=100&croph=69.306930693069&width=1318&height=1318Gustav Motte
Jade Crane. Harry och Harley Crane. Tvillingar.
Får äntligen komma hem – efter 140 dagar på IVA.
Harley och Harry Crane föddes redan i vecka 22 – och vägde endast 500 gram vardera.
Nu får Storbritanniens minsta tvillingar äntligen åka hem efter fem månader på sjukhuset.
– Vi är så exalterade, säger mamma Jade Crane, till BBC.
Annons
Tvillingarna bråkar om samma napp
Tvillingarna bråkar om samma napp

När Harley och Harry Crane föddes hade de bara tillbringat 22 veckor i mamma Jade Cranes mage. Tvillingpojkarna var rekordtidiga med att födas och stor uppståndelse skedde i brittisk press när de kom till världen.

I dag får tvillingarna äntligen komma hem. Men resan dit har inte varit lätt. Brodern Harry har tillbringat fem månader på den neonatala avdelningen på Queen's Medical Centre i Nottingham, medan systern Harley har varit 140 dagar på intensivvårdsavdelningen.

Tvillingarna Harley och Harry föddes redan i vecka 22 – och var rekordsmå. Enligt deras läkare var de i samma storlek som en chokladkaka Mars.

”Trodde inte vi skulle stå här i dag”

Men nu är sjukhusvistelsen slut, vilket tv-kanalen BBC uppmärksammade tidigare i veckan. Fölädrarna Steve och Jade Crane, från samhället Derbyshire är överlyckliga över beskedet. De säger att de är väldigt exalterade.

Annons

– Det har verkligen gått så lång tid. Resan hit har verkligen inte varit en dans på rosor. För 140 dagar sedan trodde vi inte att vi skulle stå här i dag, berättar mamma Jade för BBC.

– Det är verkligen bekräftande att se dem komma genom ytterdörren tillsammans, fortsätter mamman.

Mamma Jade Crane och Pappa Steve Crane.

”Små krigare”

När tvillingarna föddes så vägde Harry knappt 520 gram. Hans syster Harley vägde bara 500 gram. Tvillingarnas läkare likande deras storlek till chokladkakan Mars. De föddes rekordtidigt och fick kämpa för sin överlevnad då de fick 0 procent chans från läkaren att överleva.

Föräldrarna Steve och Jade Crane kallade tvillingarna för sina ”små krigare” och efter fem månader lyckades barnen bli fri sjukhuset.

Annons

– Vi har väntat 140 dagar på det här. Det var verkligen känslosamt. Det är sorgligt att lämna den fantastiska personalen på sjukhuset, men det var samtidigt väldigt skönt, fortsätter mamman.

Foto: SWNS

Annons