Trots finalmissen: "Jättenöjd"

Trots finalmissen: "Jättenöjd"

Sara Lennman tog sig inte vidare från damernas kulkval.

Fredrik Sandberg/TT
Hennes sista stöt var åtta centimeter kort – och hon missade EM-finalen i Istanbul.
Men Sara Lennman var glad ändå.
– Det är mitt bästa kval, jag kan inte vara missnöjd, jag är jättenöjd.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Damernas kulkval handlade om att nå kvalgränsen 18,50 meter eller vara en av de åtta främsta på resultatlistan i Ataköy Arena.

Sara Lennman misslyckades med båda.

Men det var med liten marginal.

26-åringen missade kulfinal med åtta centimeter.

– Man blir ganska tom. Det blir en viss känsla när kulan lämnar handen. Det blev inte riktigt … Jag var så redo, säger hon.

– Jag kände verkligen att jag hade betydligt mer i mig, men det här är en av mina bättre tävlingar, och det på ett EM-kval. Det ska jag inte vara missnöjd med.

TT: Varför var det här en dina bättre tävlingar?

– Att bara gå in i ett kval och göra en av mina längsta stötar är för mig en prestation. Jag har haft två mästerskap tidigare där jag inte alls hittat det när det kommer till tävling. Det här var ett stort steg fram för mig.

Även om hon givetvis grämde sig över finalmissen i inne-EM i Istanbul var mungiporna uppåt efter att ha stött 17,82 meter och slutat på en niondeplats.

Tillsammans med SM-guldet – hennes första – tidigare under innesäsongen sätter hon snabbt etiketten "helt fantastiskt" på de senaste månaderna.

– Jag har inte alls haft de här förväntningarna och det är skönt när det bara händer. Det känns inte som att man gör så mycket för att det ska hända men det är ju ett otroligt arbete som ligger bakom, och det är kul att man kan få ett kvitto på att man har gjort rätt saker.

Fanny Roos nådde inte heller 18,50 meter men säkrade en plats i fredagens final med 18,35.

FRÅN FÖRSTASIDAN