TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Tre Kronor vann klart trots seg start

13 apr, 2023
TT Nyheter
Patrik Karlkvist, en av tre målskyttar för Tre Kronor mot Danmark.
Länge segt och sömnigt.
Först när den kollektiva väckarklockan ringde vaknade Tre Kronor och började spela hockey.
Det gav 3–0 mot Danmark.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Efter 4–2-segern i Vojens väntade Danmark på nytt, 24 timmar senare i Esbjerg.

En farlig dansk styrning som Timrås Jacob Johansson stötte undan – mycket mer spännande än så bjöds inte i chansväg de första 20 effektiva minuterna.

Desto mer tid ägnades åt stök och bök, slarv och undermåligt passningsspel i svagt tempo under en förstaperiod som bäst arkiveras i facket "Det här glömmer vi".

Det kunde bara bli bättre och bättre blev det.

Tre Kronor fick upp farten, skapade tidigt några hyggliga möjligheter och efter 5.42 i mittenperioden kom utdelningen.

Marcus Sylvegårds skott missade målet, pucken slog i sargen och studsade tillbaka in målområdet där Sylvegård, målskytt i debuten i onsdags, vaket petade in ledningsmålet med en backhand.

Patrick Galbraith, den danske målvakten, hölls ordentligt sysselsatt och briljerade med fler fina räddningar. Men han kunde inte stoppa allt. Rögles Anton Bengtsson slog in en retur till 2–0 med 2.49 kvar av perioden.

Patrik Karlkvist styrde elegant in 3–0 snudd på halvvägs in i sista perioden, efter ett rörligt och påhittigt svenskt anfall.

Förbundskaptenen Sam Hallam kunde till slut bocka av en stabil andra seger mot Danmark.

I nästa vecka, parallellt med SM-finalserien mellan Växjö och Skellefteå, matchar Tre Kronor mot Norge.