SvFF: Jens T Andersson lämnar ordförandekampen

SvFF: Jens T Andersson lämnar ordförandekampen

Jens T Andersson kommer inte att bli Svenska fotbollförbundets nye ordförande. Arkivbild.

Stina Stjernkvist/TT
Jens T Andersson nominerades till posten som ordförande i Svenska fotbollförbundet i höstas.
Fotbollsförbundet bekräftar nu, på sin webbplats, att han har dragit tillbaka sin kandidatur.
"Jag återgår till arbetet på måndag och ser väldigt mycket fram emot att fortsätta arbeta med att utveckla svensk landslagsfotboll", skriver Andersson i ett mejl till Fotbollskanalen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vem som tar över ordförandeposten i Svenska fotbollförbundet (SvFF) efter avgående Karl-Erik Nilsson är fortfarande oklart.

Däremot står det klart att det inte blir Jens T Andersson. Enligt fotbollsförbundet har den nuvarande landslagschefen, som varit tjänstledig den senaste tiden, dragit tillbaka sin kandidatur.

"För att vara valbar på årsmötet så hade jag behövt avsluta min anställning på SvFF. Jag trivs väldigt bra med mitt nuvarande uppdrag som landslagschef och med hänsyn tagen till dels den process som varit och dels till det faktum att de är fler kandidater som avser utmana VBs förslag på årsmötet vill jag inte äventyra mitt nuvarande uppdrag", skriver han i ett mejl till Fotbollskanalen.

Lars-Christer Olsson och Caroline Waldheim är fortsatt nominerade som ordförandekandidater – valberedningen har däremot pekat ut tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt som sin huvudkandidat till ny ordförande.

På förbundsmötet, som hålls 25 mars, ska Sveriges 24 distriktsförbund och elitklubbarna i landets två högsta serier på dam- respektive herrsidan välja vem som blir ny ordförande. Elitklubbarna har totalt 87 röster medan distrikten har 172 röster.

FRÅN FÖRSTASIDAN