Sverige tia efter lag-EM:s första dag: "Lovande"

Sverige tia efter lag-EM:s första dag: "Lovande"

Andreas Kramer. Arkivbild.

Björn Larsson Rosvall/TT

Efter första dagen av lag-EM i Polen ligger Sverige tia. De 13 främsta länderna, av sexton, hänger kvar i A-divisionen.
– Jag tycker att det var en riktigt bra första dag. Alla visar att de är här för att prestera, inte bara för att vi ska hänga kvar. Det ser väldigt lovande ut, säger förbundskapten Kajsa Bergqvist till SVT.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Svenske Andreas Kramer stod för ett stabilt lopp på 800 m i Europeiska spelen som även fungerar som lag-EM. Efter en stark spurtavslutning vann han sitt heat på tiden 1.46,92.

Men eftersom man valt att dela upp de sexton löparna i två heat räckte det dock bara till en femteplats i totalen i tävlingen som även är en del av lag-EM.

Kramer löpte nämligen långsammare än fyra löpare i det andra heatet som även innehöll fyra personbästan. Schweizaren Ramon Wipfli vann på 1.46,73, vilket var nytt personbästa för hans del.

– Det är en svår tävling att lägga upp taktik för. Det är ju seedade heat – så alla i mitt heat är mer jämna. Mitt första mål var att ta hem segern i mitt heat men nu blev tiden lite långsam tyvärr, säger Kramer till SVT.

Emil Blomberg stod för en kanoninsats på 3 000 meter hinder- Efter en stark inledning på loppet slutade han tvåa i loppet på tiden 8.26,27. Endast slagen av spanjoren Daniel Arce som sprang i mål efter 8.25,88.

– Jag tänkte faktiskt att det skulle vara möjligt – men att göra det är en helt annan sak. Det känns jättebra, säger han till SVT.

Tävlingarna fortsätter under midsommardagen.

FRÅN FÖRSTASIDAN