TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Svenskens succémånad: Bröllopslycka och bäst i världen

04 nov, 2022 
Daniel Sörensen
Svenske Henrik von Eckermann har haft ett otroligt oktober med giftermål och förstaplats i världsrankingen.
Henrik von Eckermann, 41, har haft en riktig drömmånad.
Först gifte han sig med sin älskade Janika Sprunger framför hästarna i stallet på parets gård.
Knappt två veckor senare befäste han platsen som etta på världsrankingen i hoppning.
Annons
Här sparkar och slår ryttaren sin hästBrand logo
Här sparkar och slår ryttaren sin häst

Livet leker för 41-åringen från Nyköping. Firandena har avlöst varandra under hösten. I augusti vann han Sveriges första individuella VM-guld någonsin i hoppning. För tre veckor sedan gifte han sig dessutom med sin schweiziska partner Janika Sprunger, 35, på parets gemensamma hästgård i Nederländerna.

– Hästarna står på varsin sida av stallgången och den är fyra meter bred, så vi kunde ställa stolar vi sidan av boxarna och ändå ha en och en halv meter fritt i mitten. Janika och hennes pappa kom ner genom stallgången till mig och så stod alla hästar ut med huvudena och tittade, berättar Henrik von Eckermann för Sportbladet.

Paret flyttade sin verksamhet från Tyskland till Nederländerna 2020. Bilden är tagen på bröllopsceremonin som ägde rum på Cyor Stables.
Paret flyttade sin verksamhet från Tyskland till Nederländerna 2020. Bilden är tagen på bröllopsceremonin som ägde rum på Cyor Stables.

Peder Fredricson också topp 10 på rankingen

Det finns fortfarande anledning för von Eckermann att fira, trots att bröllopsextasen kanske börjat lägga sig litegrann. Nu kommer nämligen beskedet att svensken bibehåller sin plats som etta på världsrankingen när det kommer till hoppning.

Annons

Tidningen Ridsport skriver att han med sina 3 324 rankingpoäng i oktober når upp till förstaplatsen för fjärde gången i rad. Han har alltså kunnat titulera sig världens bästa hoppryttare sedan juli. Det är det internationella ridsportsförbundet Fédération Équestre Internationale (FEI) som står för rankingen och uppdaterade listor skickas ut varje ny månad.

VM-guldet från i somras. Ett historiskt svenskt guld.
VM-guldet från i somras. Ett historiskt svenskt guld.

Under oktober har von Eckermann imponerat med en andraplats på världscuptävlingarna i Oslo. Då tillsammans med Dzara Dorchival. Dessutom knep han en seger i GCT Riyadh tillsammans med hästen Iliana. VM-guldhästen King Edward, som nådde högst på prispallen under världsmästerskapet i danska Herning, har använts sparsamt under månaden.

Även svenskarna Peder Fredricson (9:a på rankingen), Malin Baryard-Johnsson (52), Angelica Augustsson Zanotelli (82) samt Jens Fredricson (93) återfinns på topp 100-rankingen.

FOTO: Instagram, Pontus Lundahl/TT

Annons