cristiano ronaldo

Världsstjärnans nya superköp: Drömvilla för över 230 miljoner

Cristiano Ronaldos nya superköp: Drömvilla för över 230 miljoner kronor

FOTO: Instagram, Twitter
Världsstjärnan Cristiano Ronaldo har redan den dyraste lägenheten i Portugal – nu även det dyraste huset i landet.
37-åringens senaste superköp ses som ett tecken på att han lämnar England inom kort.
Supporterfirandet slutar i platt fall
0:28

Efter reklamen: Supporterfirandet slutar i platt fall

(0:28)

Slå på ljud

Portugisen har blivit prisad som världens bästa fotbollsspelare fem gånger och han har vunnit det mesta som går att vinna inom både klubb- och landslagsfotbollen.

Förra sommaren flyttade han från italienska Juventus tillbaka till engelska Manchester United, klubben där han slog igenom på den internationella scenen i mitten av 00-talet. Men återkomsten i England har inte blivit precis som han hade hoppats.

Cristiano Ronaldo, 37, ryktades lämna klubben redan i somras, men en flytt uteblev. Det finns däremot andra uppgifter som pekar på att portugisen lämnar Manchester så fort en lucka öppnar sig. Framför allt tyder hans senaste husköp på att han vill tillbringa mer tid i hemlandet.

Här är Ronaldos supervilla. Fastigheten är 2 720 kvadratmeter stor.

Ronaldos nya drömvilla. Fastigheten är 2 720 kvadratmeter stor.

FOTO: Twitter

Det är spanska tidningen Marca som först uppmärksammade Ronaldos nya supervilla. Tillsammans med sambon Georgina Rodriguez, 28, och barnen förbereder han sig för en fortsatt karriär i Portugal genom att införskaffa den dyraste bostaden i landets historia.

Renoverar för 110 miljoner kronor

Efter att ha spenderat 75 miljoner kronor på Lissabons dyraste lägenhet någonsin lägger världsstjärnan nu en rekordslant på huset i Cascais, utanför huvudstaden. Prislappen? Hisnande 121 miljoner kronor. Dessutom ska Ronaldo enligt Marca renovera huset för närmare 110 miljoner kronor. Totalsumman landar därmed på 231 miljoner kronor. Kanske inget jätteproblem för Ronaldo som uppges tjäna runt 6 miljoner kronor i veckan i United.

Boytan i nya huset ska vara på 544 kvadratmeter, fördelat på tre våningar, och totalt är fastigheten 2 720 kvadratmeter stor. Då är trädgården och en enorm pool inkluderade.

FOTO: Instagram, Twitter

FRÅN FÖRSTASIDAN